Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Suomalaisten syntyvyys on saatava vahvaan kasvuun

Perussuomalaiset Nuoret on huolestunut siitä, että Suomen työelämästä poistuu nyt enemmän ihmisiä eläkkeelle kuin nuoria tulee työelämään. Tämä ilmiö kestää noin vuoteen 2040 asti ja se heikentää vakavasti talouden kestävyyttä.

Työttömyysluku pysyi samana, mutta työvoiman määrä supistui 14 000 ihmisellä vuoden takaiseen verrattuna. Vaikea taloustilanne on heikentänyt syntyvyyttä länsimaissa, mutta pitkällä aikavälillä syntyvyyden kasvu on avain työvoiman kasvattamiseen.

Useat nuoret aikuiset kokevat, että perheen perustaminen ja sen hyvinvointi on jäänyt pahasti työurasta puhumisen varjoon vaikka perhepolitiikalla on suuri inhimillinen ja kansantaloudellinen merkitys.

Perussuomalaiset Nuoret on tyrmistynyt, että Kataisen ja Stubbin kokoomusvetoiset hallitukset ovat tehneet lukuisia lapsiperheiden asemaa heikentäneitä päätöksiä: lapsilisää leikataan, sen indeksi on jäädytetty, kotihoidon tukea on heikennetty ja kuntapalveluja murennettu.

Lapsilisien leikkaus voidaan välttää esimerkiksi pyörtämällä päätös kotihoidontuen kiintiöimisestä molemmille vanhemmille. Yhdessä päivähoito-oikeuden rajoittamisen kanssa se maksaa 135 miljoonaa euroa.

Vaadimme valtiovaltaa luomaan lapsiperheille vahvemman yhteiskunnallisen pohjan. Suomalaisten syntyvyys on saatava vahvaan kasvuun, jotta isänmaa on elinvoimainen myös silloin, kun nykyiset nuoret jättävät perintönsä seuraavalle sukupolvelle.

Perussuomalaiset Nuoret haluaa nostaa perhepolitiikan vahvemmin keskusteluun ja laatii syksyllä nuorisojärjestölle kattavan perhepoliittisen ohjelman.

 

(Kirjoitus on julkaistu Perussuomalaisten Nuorten kannanottona 25.6.2014)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Antifeminismi ja uusoikeistolainen mieskeskeinen liike on suurin syntyvyyttä alentava tekijä. Sen näkee myös tilastoista . Jytkyn jälkeen synnytys lähti rajuun laskuun. Ymmärrän hyvin lapsiperheitä jotka eivät halua lapsia moiseen maailmaan missä katkerat ja vallanhimoiset oikeistomiehet ovat uudestaan ottaneet koko vallan kun he välillä saivat jakaa sitä esim vasemmiston ja demareiden lapsiystävällistä henkeä edustavien kanssa. Naispoliitikkoihin suuntautuvat ajojahdit ja muu oikeistopelkoa levittävä toiminta on kovaa ehkäisyä.

pekka numminen

Sini Lappalainen,

Oletko tosissasi sitä mieltä että yhteiskunnissa missä naisten asema on hyvä tai ainakin lähes yhtä hyvä kuin miehillä lapsia syntyy enemmän ja vastaavasti yhteiskunnat missä naisten asema on huono syntyy vähän lapsia?

Eli esimerkiksi Afganistanissa, Somaliassa, Keniassa, Pakistanissa, Intiassa... syntyy vähän lapsia?

Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa... paljon?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No olen sitä mieltä että näin on meidän kaltaisissa yhteiskunnissamme missä on vara valita, eikä lapsia kakskymppisenä ja lisää niin kauan kun tulee ole ainoa malli.
Mutta oikeiston nousu ei ehkä ole ainoa jarruttava tekijä. Ilmastonmuutos ei myöskään houkuta lapsentekoon.

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #16

Eikös nämä kylmät ilmat just pitäisi ajaa ihmisiä peiton alle?

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Miksi työvoimaa pitäisi kasvattaa, jos kasvavalle tuotannolle ei muutenkaan ole kysyntää?

On hyvin kyseenalaista, onko minihallituksen kaavailemille investointihankkeille mitään järjellistä käyttöä tulevaisuudessa. Kunnossapitorästit ovat valtaisat, mutta niissä ei nähdä mitään arvoa tulevaisuuden kannalta.

Lisääntyminen loppuu juuri siksi, ettei tulevaisuudesta työmarkkinoilla ole mitään takeita. Lapsilisien tai perhevapaiden vaikutukset lisääntymisviettiin ovat lopulta melko vähäiset.

Markus Lehtipuu

Löysin otsikosta sanan "suomalaisten".

Kyllä ihmiskunta lisääntyy, täysin välittämästä mistään työmarkkinoista. Mutta eivät suomalaiset.

Onko reservaatit jo määritelty?

Olavi Mansikka

valtio maksaman joka mukelosta vaan tekoraha. kyllä se sillä nousee. ja sitten katsotaan millainen mukelo on. jos tule ongelmatapaus maksaa tekijät vanhingonkorvausta valtiolle. jos huippuammattilainen maksaa valtio tekijöille... Oman osani olen kyllä jo tehnyt. sen verran noita mukeloita on jaloissa.

Jonne Sirén

Henkkoh suosittelen nuoria miehiä pysyttelemään erossa perhejutuista. Tietyn pisteen jälkeen et enää vain pysty pitämään hommaa ns omissa näpeissä vaan teet kaiken aina jonkun muun ehdoilla. Onhan se todella typerryttävä tunne huomata olevansa turpeeseen sidottu yhteiskunnan työmuurahainen, etkä mitään muuta. Toisin sanoen hyödyllinen idiootti...

Juu, kyllä. olen katkera ettei minua kukaan varoittanut ajoissa ja vielä reilut 10 vuotta pitää kantaa tekosistaan vastuut. Siinä sivussa saan kiristellä kateellisena kaverin valinnasta pysyä ikipoikamiehenä, hän saa tehdä mitä huvittaa eikä kukaan ole käskemässä, vaikka "käskijän" roolia on useampikin neito yrittänyt. Heppu vaan on todennut ettei mikään ole niin kallista kuin oma vapaus päättää menemisistään ja tekemisistään, pl työnantajalle kalliisti myyty aika.

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Simon hyvä, raha ja syntyvyys korreloivat hyvin vähän keskenään. On niitä, jotka lisääntyvät joka tapauksessa, ja niitä jotka eivät.

Kyse on muuttuneesta kulttuuristamme, jossa minäkeskeisyys näyttelee huomattavaa osaa. Ilmiö on länsimainen, ei pelkästään suomalainen.

En silti väitä, että se olisi hyvä asia, kun lapsiperheitä ajetaan ahtaalle. Päinvastoin, se on vihonviimeinen asia mitä tällaisessa tilanteessa tulisi tehdä, koska mitä ahtaammalla lapset ovat, sitä enemmän sosiaalisia eroja sekä negatiivisia sivuilmiöitä, kuten syrjäytyneisyys ja masennus, esiintyy.

Tämän opimme viime lamasta.

pekka numminen

Suurempi rahallinen tuki lapsista ei tietenkään saa suomalaisia naisia tehtailemaan lapsia...

mutta yhteiskunnan tarjoamat tuet poistavat epävarmuutta ja riskiä niiltä jotka miettivät onko heillä varaa nyt tehdä lapsia (köyhemmät ja nuoremmat).

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Lapsen tekoon tuskin vaikuttaa pääasiassa raha. Kuinka monta niitä tulee onkin taas asia erikseen. Töistä kannattaa jättäytyä pois varmaankin noin 5 kohdalla.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Shhh. Ei saa syyttää länsimaisuutta, se on pyhä. Kyllä syy on löydettävä jostain muualta.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Vaikea taloustilanne on heikentänyt syntyvyyttä länsimaissa, mutta pitkällä aikavälillä syntyvyyden kasvu on avain työvoiman kasvattamiseen."

Onpas taas käsittämättömän ummehtuneita kannanottoja persunuorilta. Käsittämättömiä mm. siksi, että nämä samat henkilöt ovat olleet kovasti huolissaan syntyvyydestä joissain toisissa valtioissa ja kultttuureissa.

Väestönkasvu on globaali ongelma ja syntyvyyden laskeminen kaikkialla alle kahden lapsen naista kohden on parasta pitkän aikavälin kehitystä. Väestön ikäjakauman ongelmat voidaan ratkaista työperäisellä maahanmuutolla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Väestön ikäjakauman ongelmat voidaan ratkaista työperäisellä maahanmuutolla."

Eli ehdotat kansanvaihtoa, koska käytännössä tuo tarkoittaisi mamujen tuontia Afrikasta ja lähi-idästä. Suomessa ei ole liikakansoitusta vaan vähenevä väestö.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

En käyttäisi termiä kansanvaihto, jos muutama satatuhatta työikäistä tulee lieventämään väestön vanhenemisen aiheuttamia vaikutuksia. Liikakansoituksestakaan en olisi noin varma. Suomessa toki on suhteellisen vähän ihmisiä per km2, mutta valtaosa maastamme on niin karua tai kylmää, ettei se suurta ihmismäärää elätä.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Lapsilisien leikkaus voidaan välttää esimerkiksi pyörtämällä päätös kotihoidontuen kiintiöimisestä molemmille vanhemmille."

On taito sinänsä kääntää tosiasiat vastakohdikseen. Syntyvyys on vähentynyt juuri siitä syystä, että (erityisesti) kouluttautunut nainen ei halua tuomita itseään yksityisen piiriin.

Toisen vanhemman sulkeminen kodin piiriin, on täysin luonnoton tila ihmiskunnan historiassa.

pekka numminen

"Toisen vanhemman sulkeminen kodin piiriin, on täysin luonnoton tila ihmiskunnan historiassa."

Eiköhän tilanne ole juurikin täysin päin vastoin.

Lastenhoidon kaatuminen lähes pelkästään naisten kontolle on ollut täysin luonnollinen ja hallitseva tapa viimeiset 100.000+ vuotta homo sapiens- ja meitä edeltäneille esilajeillemme.

Naisten siirtyminen kotoa työelämään alkoi länsimaissa ww2 (tai ww1) sodassa, siis noin 100 vuotta sitten, samaan aikaan väestön lisääntyminen länsimaissa romahti.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

Perussuomalaisten ns. yleissivistys, historian ja valinnan mahdollisuuden vapauden ymmärtäminen, vaikuttaa havaintojen perusteella pelottavan huonolta.

pekka numminen Vastaus kommenttiin #19

Liisa Polameri,

Puhut yleissivistyksestä, mutta kirjoitat puoliksi täyttä paskaa:

Varmaan totta:

"Syntyvyys on vähentynyt juuri siitä syystä, että (erityisesti) kouluttautunut nainen ei halua tuomita itseään yksityisen piiriin."

Täyttä paskaa:

"Toisen vanhemman sulkeminen kodin piiriin, on täysin luonnoton tila ihmiskunnan historiassa."

Yritätkö ihan tosissasi muuttaa ihmiskunnan historiaa ja väittää ettei naisille kaikissa (lähes?) tunnetuissa kulttuureissa ole kuulunut kotityöt ja lastenhoito? Eli elämä tiukasti perhepiirissä.

Miehet ovat olleet metsätöissä/metsästämässä/sotimassa/laiduntamassa karjaa/purjehtimassa...

Oletko niin feminismin päähänlyömä että väität tosissasi, että...

Suomessa missä äidit voivat palata äitiyslomalta palkkatöihin tilanne on huonompi naisten vapauden kannalta kuin mitä koko ihmiskunnan historian aikana aikaisemmin?

Olen huolissani yleissivistyksestäsi ja historiantuntemuksestasi.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ylimenokauden ajaksi maahanmuuttoa voisi lisätä niistä maista, joissa syntyvyys on jo korkea.

Sitten kun bioteknologia ja kloonaus kehittyvät, niin voidaan ihmisten elinikää alkaa pidentämään siirtymällä yhä enemmän koneruumiisiin.

Ihmiskunnan tulevaisuus on kyborgien!

Katja Kojola

Pari muksua riittää eikö.. Kuka jaksaa tehdä töitä 24/7, ensin töissä ja loppupäivä kotona. Ennen hoidettiin vaan kotia.

Mikä on kansalaisen tehtävä kunnassa tai valtiossa? Ihan niin kuin se oli rahan tuottaminen näille yksiköille enemmän enemmän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset