Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Puolustusmäärärahoja on korotettava 50 prosentilla

Ukrainan tilanne todistaa, että aseellista voimankäyttöä tapahtuu nykypäivän Euroopassa suhteellisen lähellä Suomea. Näin ollen Suomen täytyy varautua aseellisen konfliktin mahdollisuuteen. Perussuomalaisten Nuorten mielestä Suomen täytyy vastata itsenäisesti oman alueensa puolustamisesta.

– Viime vuosien kehitys on ollut erittäin huolestuttavaa. Jalkaväkimiinoista on luovuttu, kertausharjoitusten määrä on romahtanut, sodanajan miesvahvuutta pienennetty ja joukko-osastoja sekä varuskuntia on lakkautettu. Tämän kehityksen takia Suomen puolustuksen uskottavuus on vakavasti kyseenalaistettu, jyrähtää Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Simon Elo.

Perussuomalaiset Nuoret vaatii puolustuskyvyn turvaamista korottamalla porrastetusti puolustusmäärärahoja 50 prosentilla vuoteen 2020 mennessä, mikä tarkoittaa merkittävää puolentoista miljardin euron korotusta.

Rahoituksen täytyy olla vähintään kaksi prosenttia bruttokansantuotteesta, mikä ei ole korkea suhde verrattuna muihin Suomenlahden valtioihin. Puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen onkin ilmaissut huolensa puolustuskyvyn uskottavuuden säilyttämisestä ja vaatinut puolustusmäärärahojen lisäämistä. Perussuomalaiset Nuoret katsoo, että turvallisuus on hyvinvointivaltion peruskivi.

– Jos valtio ei pysty takamaan turvallisuutta, se ei pysty toteuttamaan myöskään muita tehtäviään, toteaa Perussuomalaisten Nuorten ulko- ja turvallisuuspoliittisen työryhmän puheenjohtaja Roger Kulmala.

Puolustusvoimien on käytettävä saatavat lisärahat koulutukseen, kertausharjoitusten merkittävään lisäämiseen, paikallisjoukkojen kehitykseen ja kallistuviin materiaalihankintoihin. Perussuomalaisten Nuorten aiemmin esittämä kansalaispalvelumalli on myös otettava käyttöön vuoteen 2020 mennessä. Määrärahojen korotuksen lisäksi on huolehdittava siitä, että vähintään Hornetteja vastaava suorituskyky ilmapuolustuksessa säilytetään.

 

(Kirjoitus on julkaistu Perussuomalaisten Nuorten hallituksen kannanottona 10.6.2014)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomalaisilla on jostain vakuutuslaitoksesta henkivakuutus pahimman varalle.

Suomen Puolustusvoimat ovat koko kansan henkivakuutuslaitos.

Nyt sen turva on liian heikko ja vakuutusmaksuja on korotettava, koska riskit ovat kasvaneet.

Käyttäjän JuSa kuva
Juhani Sademaa

Ensin pitäisi nykyiset käyttää paremmin. Puolustusvoimien kehityshanke nro yksi pitäisi olla liikekannallepanovalmiuden parantaminen 30min luokkaan. Tämä tarkoittaa sitä 30min kuluttua hyökkäyksestä 10 000 miestä on aseissa ja maastossa. 3h kuluttua heitä olisi 50 000. 12h kuluttua 150 000. Siis Sveitsin järjestelmä. Ei ole kallis ja tekee hyökkäämisen vähemmän houkuttelevaksi vaikka olisi minkälaiset maahanlaskujoukot ja panssarijoukot.

Toinen mitä tarvitaan on suuri määrä omia, kotimaista valmistetta olevia risteilyohjuksia, jotka kohdennettaisiin hyökkääjän infraan.

Näiden jälkeen Hornettien uusiminen tulee kaukana tärkeysjärjestyksessä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Miten naisten pakottaminen siviilipalveluun voimistaa armeijaa?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Sillä ehdolla, että määrärahakorotus laitetaan oman ydinaseen kehittämiseen ja hankkimiseen!

Sen sijaan armeijan miesvahvuutta olisi edelleen syytä pienentää sillä mitä enemmän miehet kuluttavat aikaansa armeijan harmaissa, sitä myöhemmin he pääsevät työelmään ja kasvattamaan bruttokansantuotetta, jolla pidetään yllä armeijaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kas kun Jiri ei ehdottanut armeijan ulkoistamista? Venäjä voisi hoitaa homman halvalla ainakin aluksi!

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Onx Pertillä jotain Blackwateria, Xe:tä tai Academiita vastaan?

Meitsin mielestä ne on just siististi hoitanut homman kotiin Irakissa ollen esimerkkinä siitä, mitä sotimisen ja maanpuolustuksen tulee olla tällaisen globaalin kapitalismin ja eriytyneen työnjaon aikakaudella.

Venäjällä tuskin on tarjota mitään vastaavaa.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #8

Jos Jiri on sitä mieltä, että Blackwater, Xe tai Academita ovat hyviä, niin kyllä ne kelpaa minullekin!

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Muistuta taas minua siitä, Jiri, miten paljon oma armeijan jälkeinen työhistoriasi on kasvattanut bruttokansantuotetta.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Enpä ole koskaan miettinyt. Yhden ihmisen vaikutusta bruttokansantuotteeseen on käsittääkseni aika vaikea laskea.

Harri Lång

Mitä tulee siihen ajatukseen asepalveluksen vievän verorahoja kun nuoret "kuluttavat" aikaansa, usein ajatellaan kovin lyhytnäköisesti. Tänäpäivänä varusmiespalvelus kestää vähän alle puolivuotta, miehistön osalta. Käsitellään tätä aikaa, poislukien taistelukoulutus. 1.Liikuntakoulutus. 2.Vuorovaikutustaitojen kehittyminen. 3.Kuuluminen organisaatioon. 3.Johtamiskoulutus ja käytännön johtaminen. 4.Alaisena oleminen. Jos nämä numeroidut esitettäisiin henkilölle joka ei tiedä muun keskustelun sisältöä, pitäisikö hän näitä huonoina asioina työelämään siirtyvän henkilön kannalta. Pelkästään kohta 1 on sijoitus tulevaisuuteen yksilön kannalta ja myös yhteiskunnan kannalta. Asian lähellä liikutaan myös palvelusaikana pidettävissä koulutuksissa joissa käydään läpi päihde, tupakka, oikean ravinnon merkitys, hätä-ensiapu ja paljon muuta. Puolustusvoimat tähtää siihen että niillä on käytettävissä fyysisesti ja henkisesti kunnossa oleva reservi. Asia on niin että nämä edellä mainitut seikat maksavat itsensä takaisin yhteiskunnalle, moninkertaisesti. Samalla hyvinvointi yksilötasolla lisääntyy joka on rahaakin arvokkaampaa.

Käyttäjän petrikiiski kuva
Petri O. Kiiski

Mistä rahat? Mistä leikataan vai nostetaanko veroja?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Vakiovastaus, jos aloitettaisiin Venäjän tukemiseen käytetyistä rahoista ja sen jälkeen lopetettaisiin tuomiojalinjan oman puolustusteollisuuden muroihin virtsaaminen ja loput kehitysavusta...

Käyttäjän roopeluhtala kuva
Roope Luhtala

PS-nuorten olisi hyvä kertoa konkreettisesti että minkälaisiin tehtäviin kansalaispalvelumallissa palveluvelvollisia koulutettaisiin. Tällä hetkellä siviilipalvelusmiehiä ei juurikaan hyödynnetä terveyden- tai vanhustenhuollossa, sillä pakotettu työvoima ei ole motivoitunutta. Siviilipalvelusmiehillä on päinvastoin kannustin hoitaa työnsä niin huonosti että heille ei anneta lisää työtä.

Kriisivarautumisessakaan ei olla selvityksistä huolimatta löydetty mielekkäitä tehtäviä: http://akl-web.fi/asevelvollisuus/Kysymyksia_kansa...

"Eräs idea on taas ollut kansalaispalveluksen käyttäminen yhteiskunnan kriisivarautumisen tukena. Nykyisen siviilipalveluksen osalta asiaa on selvitetty lähimenneisyydessä kahteen otteeseen: nykyistä siviilipalveluslakia säädettäessä (2005-07) sekä siviilipalveluksen kehittämistarpeita selvittäneen Siviilipalvelus 2020 -työryhmän loppuraportissa. Molemmilla kerroilla tulos oli sama: tarvetta ei löytynyt. Jos sivareille ei ole kyetty yrityksistä huolimatta löytämään mielekkäitä ja yhteiskunnan kannalta tarpeellisia tehtäviä kriisivarautumisen alalta, miten se voisi onnistua huomattavasti suuremman kansalaispalvelijoiden joukon kohdalla?"

ulf fallenius

Suomea ei auta kuin ydinpommi jos Venäjä hyökkää.Määrärahojen nostosta ei mitään hyötyä ellei se ei sisällä ydinpommeja.Näin pihalla nämä meidän politiikot on edelleen vaikka yksi sota on jo hävitty.

Harri Lång

Yksi maanpuolustuksen kulmakivistä on vapaaehtoisuus.
Maanpuolustuskoulutus yhdistystä ei saa unohtaa kun keskustellaan maanpuolustuksesta. Vapaaehtoisesti harjoituksiin hakeutuvilla on luonnollisesti korkea motiivi, ja on vaikea löytää kustannustehokkaampaa tapaa kouluttaa ja harjoittaa joukkoja. Puolustusvoimat tukee harjoituksia materiaalin osalta ja maksaa VEH harjoituksista päivärahan. Sen sijaan verrattaessa "koviin" harjoituksiin joissa koko henkilöstö on palkattua kanta-henkilökuntaa. Lisäksi maksetaan reserviläiselle reserviläispalkka ym.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset