Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Perussuomalaiset eduskuntavaaleista playoffeihin

Tupla tuli. Lämpimät onnittelut Jussi Halla-aholle ja Sampo Terholle valinnasta - saimme hienot edustajat Brysseliin. Kiitän kaikkia minulle ainoan äänensä ja luottamuksensa antaneita.

Luin Halla-ahon Scriptaa ensi kerran kuusi vuotta sitten. En olisi silloin kuvitellut, että Halla-aho saa jokin päivä eurovaaleissa yli 80 000 ääntä. Eteenpäin on menty ja se tuntuu hienolta.

Myönnän että tulosiltana päällimmäinen tunne itselläni oli pettymys sekä puolueen että omaan tulokseeni. Uskoin EU- ja eurokriittisten suomalaisten lähtevän vahvemmin vaaliuurnille. Kansa on puhunut, ja sitä kunnioitan, mutta valitettavasti suurin osa kansasta ei äänestänyt.

Kiersin kampanjani aikana yli 60 paikkakuntaa. Kentältä kuului lannistuneita viestejä. Puhuttiin, että mitä hyödyttää EU:hun lähteä, miten voi vaikuttaa muutamilla mepeillä. Joko EU:ta vastustetaan kategorisesti tai koetaan, että äänestämisestä ei ole mitään hyötyä. Emme onnistuneet murskaamaan apatiaa, vaikka onnistuimme nostamaan kannatustamme selvästi edellisistä eurovaaleista.

40,9 äänestyprosentilla ei yksinkertaisesti pysty tätä parempaan tulokseen. Esimerkiksi Tanskassa äänesti yli 56 prosenttia kansalaisista, mikä mahdollisti liittolaisemme Tanskan kansanpuolueen hurjan vaalivoiton.

Nyt takki on tyhjä. Tein kaiken, minkä pystyin. Kiitokset erinomaiselle tukiryhmälle. Jatkan rakastamaani työtä Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana.

Nuorisojärjestöllä on Eurooppa-poliittinen ohjelma, josta puolueen kannattaa ottaa mallia: jos EU menee kohti liittovaltiota, pitäisi harkita EU:sta tai eurosta eroamista kansanäänestyksen kautta. Eurooppa-politiikan on oltava kynnyskysymys myös tulevissa hallitusneuvotteluissa.

Iltalenkillä muistin opetuksen erinomaisesta Selänne-dokumentista. Anaheim Ducks tippui NHL:ssä vuonna 2006 playoffien konferenssien välierissä ja pettymys oli kova. Teemu Selänne sanoi joukkukavereilleen, että muistakaa tämä tunne, kun uusi kausi alkaa.

Muistan eilisillan tunteeni, kun lähdemme eduskuntavaaleihin. Meitä kannatetaan, mutta on itsestämme kiinni, mitä saamme joukkueestamme irti. Sisulla, yhteistyöllä ja selkeällä omalla linjalla Perussuomalaiset voittaa seuraavat eduskuntavaalit.

Playoffeihin pääsemme vain, jos joukkueessa on yli 500 000 pelaajaa. Minä olen yksi heistä - eturintamassa.

Jos saan perussuomalaisten luottamuksen, olen kiinnostunut eduskuntavaaliehdokkuudesta. Olen valmis laittamaan itseni jälleen likoon aatteen ja isänmaan puolesta.

Niin, seuraavalla kaudella Anaheim voitti Stanley Cupin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Joku päivä vielä kuulet kun media hokee:
"Simon Eloa voi äänestää vain Uudellamaalla!" :)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... kuusi vuotta sitten. En olisi silloin kuvitellut, että Halla-aho saa jokin päivä eurovaaleissa yli 80 000 ääntä."

- Nyt olet kyllä selityksen velkaa! Etkö ottanut kirjoittajaa vakavasti, vai etkö uskonut hänen kompetenssiinsa?

Heli Hämäläinen

Tässä teidän liittolaisenne, UKIP

http://www.telegraph.co.uk/news/politics/ukip/1072...

Suomalaiset sallisivat poliitikkojaan paremmin ihmisten vapaan oikeuden valita itse oma aviopuolisonsa. Tämä tarkoittaa ettei kansa ole niin konservatiivista kuin te. Ja kansa tiesi.

Käyttäjän HeikkiSantala kuva
Heikki Santala

Simon,

häntä pystyyn vain ; ei tuloksessasi ole mitään petyttävää!

Mitä Halla-Ahoon tulee, niin agendansa vastasi kansan tuntoja: oltiin samaa mieltä. Ja kun julkisuus - tuomioineen - vielä natsasi, niin siinä tulos.

Vaikka valtaosa heittääkin lisää kiviä, niin paljon on sellaisiakin, jotka ovat syytetyn puolella. Lokamedia palveli Jussia.

Perussuomalaisten kannatus-kehityksestä pitäisi mielestäni muistaa, että jytky tuli protestina muille puolueille, ei niinkään ps:n ansioista.

Jotta pysyttäisiin tai päästäisiin jytky-luvuille, niin se on "ansaittava" omin voimin. Mikään protesti ei jatku jatkumistaan.

Mutta vuoden päästähän ollaan taas viisaampia. Ainakin jälki-viisaampia;)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset