Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Suomalaisten eläkkeistä on päätettävä Suomessa

Kannatan eurooppalaista kauppaliittoa, oli sen nimi sitten mikä vain halutaan. Suomen kaltaiselle pienelle maalle kauppa se on joka kannattaa.

Tiivistyvän Euroopan unionin kannattajat haluavat kuitenkin edistää  ns. sosiaalista unionia, jolla tarkoitetaan esimerkiksi sosiaaliturvan ja eläkkeiden tasapäistämistä. ”Sosiaalinen” on nähdäkseni vain kiertoilmaisu sosialistiselle. Perussuomalaiset on työväenpuolue ilman sosialismia, joten sosialistinen unioni on kauhistus.

Sosiaalipolitiikasta on päätetty tähän asti pääasiassa kansallisesti. Eurokriisin varjolla EU on vahvistanut jäsenmaidensa talousohjausta. Esimerkiksi kansalliset budjettisuunnitelmat on toimitettava komission tarkastettavaksi. Unionin tiivistymistä kannattavat vaativat entistäkin tiukempaa talousvalvontaa, sosiaaliturvan valvontaa ja yhteisvastuuta veloista.

Suomella on osittain rahastoiva työeläkejärjestelmä, joka lasketaan kansantalouden tilinpidossa osaksi julkista taloudenpitoa. Täytyy muistaa, että ilman rahastoitujen eläkevarojen jäämää Suomi rikkoisi jo EU:n taloudenpidon vaatimuksia. Sosiaalietuuksista on karsittu useissa Euroopan maissa ensimmäisenä, kun julkista taloutta on laitettu EU-kuntoon. On todennäköistä, että EU:n vaatimus olisi muuttaa rankasti suomalaista sosiaaliturvaa ja eläkejärjestelmää.

Suomalainen eläkejärjestelmä on varsin erilainen kuin useissa muissa Euroopan maissa: lakisääteinen, pakollinen, etuusperusteinen, voittoa tuottamaton, yhteisöllisesti rahastoitu ja sisältää työeläkevakuuttajien yhteisvastuun.

Suomen EU-jäsenyyden yhteydessä sovittiin, että suomalainen työeläke ei kuulu EU:n sisämarkkinoilla kilpailevien vakuutusmuotojen piiriin. Lakisääteinen ja voittoa tuottamaton työeläke ei luonteeltaan sovi rajat ylittävään kilpailuun. Muualla Euroopassa lakisääteiset eläkkeet ovat vain minimiturva ja ammattilliset työmarkkinaeläkkeet tuovat lisäturvan. Tähän yleiseurooppalaiseen muottiin halutaan myös suomalaiset pakottaa vaikka oma järjestelmämme on toimiva.

EU:n tiivistäminen tarkoittaa liittovaltiokehitystä, jos esimerkiksi kannattaa varauksetta nykyistä yhteisvaluuttaa euroa, eläkejärjestelmien yhtenäistämistä, velkojen yhteisvastuuta ja eurovaaliehdokas Tarja Cronbergin (vihr) tapaan EU:lle veronkanto-oikeutta.

Perussuomalaiset katsoo, että suomalaisten eläkkeistä on päätettävä Suomessa. Se on maatamme rakentaneiden ja tulevien sukupolvien yhteinen etu.

Ei ole missään tapauksessa oikein, että EU puuttuu Suomen kaltaisen asiansa hyvin hoitaneen maan kansalliseen sosiaalipolitiikkaan. Suomalaisten on itse huolehdittava eläkejärjestelmän rahoituksen kestävyydestä ja eläkkeiden riittävyydestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Mozartin oopperassa torjutuksi tullut miekkonen kysyy naiselta tämän uudesta miesystävästä: "Mitä hänessä on, mitä minulla ei ole?!"

EU:n ja Suomen suhteessa on tätä samaa särmää. Mitä sellaista on EU:ssa, mitä Suomella ei jo olisi ollut aiemminkin tai mihin se ei kykenisi muutenkin?:

Rauha? Koulu? Opiskelu? Eläkkeet? Liikenne? Veronkannon tehokkuus? Kyky maksaa omat velkansa (historia)? Edistynyt ympäristöteknologia? Omintakeiset ilmasto-olot? Maataloustuki? Puhdas ruoka? Kansainvälisyys? Mahdollisuus opiskella ja työskennellä muualla? Kaupankäynti kaikkialle (GATT)? Turvallisuusstandardit? Oma puolustus? Oma NATO-optio? Luottokortti, joka kattaa maapallon? Talletusturva? Työttömyysturva? Luonnonsuojelu? Hyvä yhteistyö mm. Pohjolassa? Energiatalous? Raskas byrokratia ja paisunut julkinen sektori?
Tämä kaikki meillä on ollut ilman EU:akin.

Suomi liittyi jo v. 1973 EEC-vapaakauppasopimukseen. Silloin jo havaittiin, että kaupan esteitä kannatti poistaa.
http://suomenhistoriaa.blogspot.fi/2010/07/vuosi-1...

Kohtalaisen modernina yhteiskuntana - joskin valitettavan säädeltynä, tukahduttavana ja valvottuna - meillä on oikeastaan ollut jo ennen EU:a kaikki ne instituutiot, joita EU yrittää istuttaa euroalueen ongelmamaihin. EU on lisännyt oman hallintoarmeijansa omamme päälle ja osaltaan hidastanut kehitystä Suomessa. Tähän ei apuansa anna ajettu velkojen yhteisvastuullisuus.

Euro on meille "vieras valuutta" siinä mielessä, että emme hallitse omaa rahapolitiikkaa, emmekä voi vaikuttaa valuutan arvoon itse. Sen kielteisistä vaikutuksista tulisi avoimesti keskustella ja harkita eurosta luopumista todella vakavasti, ennen kuin on liian myöhäistä. Nyt jouston puutteessa meitä uhkaa EU-deflaatiokin:
http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-12886897195...

Eläkejärjestelmämme meidän tulisi hoitaa itse kuntoon eikä päästää siihen unionia osapuoleksi.

Käyttäjän donnybird kuva
tuula pakarinen-curry

Kauppaliiton oikea tarkoitus on...

kuuntelepa tarkasti kuinka Noam Chomsky kuvaa, kuinka sen avulla
tehdään maasta, tai maista teollisuuden juhta, eli kehitysmaa...

http://www.youtube.com/watch?v=la81eNcBf0k

Käyttäjän JaakkoNurmi kuva
Jaakko Nurmi

Simon. Olet lukenut läksysi hyvin. Työeläkkesiimme on jo nyt kajottu. Korjausta ei ole kuulunut, vaikka ryöstön piti olla tilapäinen. Tilapäisyys on jatkunut jo yli kymmenen vuotta. Totta mooses Paavo oli tuolloin pääministeri ja antoi kaiken tapahtua. Lisää ollaan ottamassa, ja erotus muuhun ansiokehitykseen vain kasvaa. Miksi nuorempi polvi antaa kaiken tapahtua? Perustuslakimme kieltää kajoamasta toisen omaisuuteen. Maksetuista työeläkkeistä on rosvottu iso siivu kuiluksi, joka syvenee, ja nuoremmalle tulevalle työeläkeläiselle koittaa kovat ajat.

Jos ja kun, tämän kaiken lisäksi vieraat, jotka eivät ole maksaneet työeläkekassoihimme hilun-hilua, pääsevät niihin käsiksi, peli on menetetty. Eteläeuroopan tyhjätaskulaiskurit odottavat kieli pitkällä, päästäkseen työeläkekassojemme piiriin ja meidän teinihallitus näyttää sen sallivan. Pakokauhu valtaa hallituksemme. Kapteeni hyppää laivasta, ja puosu saa potkut. Kukaan ei uskalla käydä pumppuihin oma-aloitteisesti, vaan riitelevät kuka ensin ehtii haaksirikolle.

Näin on marjat tänäpäivänä maassamme. Maassamme pitäisi olla perustuslakituomioistuin, joka takaisi että perustuslakiamme noudatetaan, muuten Paavot, Jyrkit, Jutat ja ketkä hyvänsä voivat tehdä mitä vääryyksiä tahtovat, kajota vaikka toisten maksamiin työeläkkeisiin seurauksitta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset