Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Islam-illan jälkipeliä

Ajankohtaisen kakkosen Islam-ilta oli onnistunut. Täytyy antaa tunnustusta Ylelle. Toimittajat Salla Paajanen ja Pasi Toivonen vetivät lähetyksen läpi tasapuolisesti ja useimmat oleelliset asiat läpikäyden ilman sensuuria. Tarvittaessa he esittivät tiukkoja jatkokysymyksiä.

Tein keskustelussa kuulemma puoluepolitiikkaa. Tottakai, edustan tiettyä puoluetta ja niin edustivat jotkut kanssakeskustelijatkin. Tein katsojille lopuksi selväksi, että demarit ja vihreät eivät puolustaneet näkemyksiään, vaan olivat hiljaa kun hyväksytään sukupuolten epätasa-arvo ja seksuaalivähemmistöjen kuolemantuomio. Tarja Filatovin (sd) ja Heidi Hautalan (vihr) nauru on retorinen keino saattaa minut naurunalaiseksi ja jättää vastaamatta vaikeaan kysymykseen.

 

Vain perussuomalaisten edustajat puolustivat tosipaikassa sukupuolten tasa-arvoa kaikille ja seksuaalivähemmistöjen oikeutta elää Suomessa.

Ajatelkaa, mikä itku siitä tulisi jos jonkun muun uskonnon tai poliittisen viiteryhmän edustaja esittäisi kuolemantuomiota kokonaiselle väestöryhmälle, kuten imaami Abbas Bahmanpour toi shariasta esille. Nyt asia vain ohitettiin vaivautuneella hiljaisuudella ja naurulla. Häpeällistä, että länsimaisia arvoja ei puolusteta yhtenäisesti.

Bahmanpour väitti keskustelussa, että homoseksuaalisuudesta olisi sharia-lain perusteella annettu kuolemantuomio vain erittäin harvoin. Väite ei pidä paikkaansa. Esimerkiksi Iranissa, jossa sovelletaan täydellistä sharia-lakia, on vuoden 1979 islamilaisen vallankumouksen jälkeen teloitettu ainakin yli sata seksuaalivähemmistöön kuulumisesta syytettyä.

Muistellaanpa mitä Suomen Islamilaisen yhdyskunnan imaamina toiminut Khodr Chehab lausui aikanaan shariasta evankelisluterilaisen kirkon Pod-sivuston haastattelussa:


"Islaminusko liittyy joka elämän alueeseen. Shariaan kuuluu kaikki, koko elämä. [...] Joskus Suomen laki on samanlainen kuin meidän lakimme. Jos ei halua tyytyä Suomen lakiin, voi muuttaa pois. Toinen keino on, jos Suomen lakien sisällä saa toimia islamin lakien mukaisesti.

 "Joskus Suomen laki on samanlainen kuin meidän lakimme", sanoi Chehab. Tämän näkemyksen mukaan Suomi saavuttaa joskus sen tason, että Iranin kaltainen täydellinen islamilainen sharia-laki voidaan ottaa käyttöön. Chehab on myös sanonut 13-vuoden ikää sopivaksi avioitumisiäksi.

Keskustelussa Suomen islamilaisen yhdyskunnan nykyinen imaami Anas Hajjar sanoi Brunein sulttaanikunnan olevan esimerkki onnistuneesta sharian soveltamisesta. Bruneissa shariaan kuuluvat muun muassa raajojen katkominen, aviorikkojien kivittäminen ja alkoholin kieltolaki. Hajjarin mielestä Brunein malli ilmeisesti soveltuu myös Suomeen. Hän on kannattanut ankaria rangaistuksia, mutta vasta kun "yhteiskunta on siihen kypsä".

Lokakuuhun asti Brunei ei ollut yhteiskuntana kypsä, sillä sharia-laki rajoittui perheoikeuteen kuten avioliittolainsäädäntöön ja perinnön jakoon. Hajjar haluaa edellä mainitut asiat myös Suomessa sharian piiriin. Sitten, kun aika on kypsä, on seuraavan vaiheen aika. 

Syyriaan taistelijoiksi lähtevät nuoret tarvitsevat värvärin apua. Millaista islamin tulkintaa nämä auttajat edustavat? Yle Uutiset haastatteli Libanonissa värväri, islamistisaarnaaja Omar Bakri Muhammedia, jonka mukaan Syyriassa on 35-40 suomalaista. Muhammed ei peittele ajatuksiaan, kuten haastattelun lopusta voi todeta:

"Uskomme maailmanlaajuisen kalifaatin perustamiseen. Se yhdistää muslimit idässä ja lännessä yhden lipun ja johtajan alaisuuteen. Tavoite on valloittaa itä ja länsi, joten loppujen lopuksi aiomme valloittaa teidät."

On erilaisia syitä sille, että miksi nuoret lähtevät Syyriaan. Suurin vaara länsimaille liittyy siihen kun nämä nuoret tulevat takaisin kotimaahan varustettuina Omar Bakri Muhammedin kaltaisella maailmankuvalla ja suunnitelmilla.

Roihuvuoren moskeija kutsui aikanaan Suomeen islamistisaarnaaja Khalid Yasinin. Viranomaisten kannattaisi tutkia Yasinin kaltaisen henkilön kutsuneen moskeijan toimintaa pintaa syvemmältä. Amerikkalainen Yasin saa rahoitusta kansainväliselle toiminnalleen Saudi-Arabiasta. Yasin kiertää saarnaamassa tiukkaa wahhabilaista islamin tulkintaa, jossa hyväksytään uskonsotaan lähtö esimerkiksi Syyriaan. Wahhabismi on juuri sitä tulkintaa, josta keskustelussa varoitin. Yasinin ja esimerkiksi Suomessa vierailleen Anjem Choudaryn kaltaisten henkilöiden maahanpääsy pitäisi estää.

Esitin keskustelussa Filatoville suoran kysymyksen koskien demarien oululaisen varavaltuutetun, Pohjois-Suomen islamilaisen yhdyskunnan imaamin Abdul Mannanin ajatusmaailmaa, hän ei hyväksy pohjoismaista sukupuolten välistä tasa-arvoa. Se ei ilmeisesti ole ongelma Filatoville, joka on eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja. Yhdyskunnan hallitus myös suositti jäseniään äänestämään Mannania ja piti vaalimainosta moskeijan ovessa, mitä voi pitää selkeänä politiikan ja uskonnon sekoittamisena.

Ruotsissa Islamilaisen liiton puheenjohtaja Omar Mustafa erotettiin demarien puoluehallituksesta, kun hänen liiton tilaisuuksissa pitämänsä juutalaisvastaiset ja naisten asemaa vähättelevät puheet paljastuivat.

 

Katsojapalautetta tulee runsaasti, siitä kiitos. Hyvin erilaiset ihmiset ovat tyytyväisiä siitä, että länsimaisia arvoja puolustetaan. Eräs palaute sai minut erinomaisella kiteytyksellään jälleen uskomaan, että läntiset arvot voittavat:

"Oma historian tulkintani on, että ihmisen kaipuuta ajattelun ja elämisen vapauteen ei lopulta voi padota."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

44Suosittele

44 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (100 kommenttia)

Käyttäjän SamiVarsell kuva
Sami Varsell

Huoleton on homon olo; suojan' hällä Simon Elo.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Oli liikuttavaa mutta hyvillä mielin katsottavaa kun persut olivat huolissaan homojen kohteluista ja kohtaloista islamin maissa.

Hyvä näin, mutta tällaisena yksipuolisena heterona ihmettelen vieläkin sitä intoa jolla persut riensivät tukemaan Venäjän ns. homolakeja. Persut vaativat samaa lainsäädäntöä myös Suomeen. Siis tätä venäläistä shariaa.

Kuolemanrangaistuksen puolesta on tämän lehden ketjuissa runsaasti persujen kannatuskirjoituksia. Mainittakoon, että persujen EU-edustaja Sampo Terho mainosti kuolemanrangaistusta "yhteiskuntaa vakauttavana tekijänä".

Äkkinäinen lukija pitäisi tuollaista toimintaa ns. kaksinaamaisena puuhana ja moraalisesti tuomittavana.

Käyttäjän AnteroHelasvuo kuva
Antero Helasvuo

Minusta keskustelu oli kaiken kaikkiaan virkistävä ja opettavainen. Melkein kaikki osanottajat puhuivat jossain vaiheessa itsensä pussiin. Vasta tällainen tarjoaa lähtöasetelmat kunnon dialogille. Kaikkein parhaita puheenvuoroja olivat ne, joissa suositeltiin pyrkimystä sovun rakentamiseen erilaisia näkemyksiä edustavien välille. Uskonnollisissa asioissa tämä on tunnetusti vaikeaa, koska jokainen katsoo olevansa absoluuttisen totuuden haltija. Uskonnollisissa puolueissakin opitaan kantapään kautta kompromissien teon välttämättömyys. Paitsi jos sellaisella on ehdoton valta-asema.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Sinä, Simon Elo pilasit mielestäni ohjelman alkamalla jankuttamaan sisä-puoluepoliittisesti aiheesta, joka meni aiheen ulkopuolelle.

Tällä kertaa et onnistunut.

...Kyllä jämpti on niin...

Ari Kemppainen

Elo vastaa: "Tein katsojille lopuksi selväksi, että demarit ja vihreät eivät puolustaneet näkemyksiään, vaan olivat hiljaa kun hyväksytään sukupuolten epätasa-arvo ja seksuaalivähemmistöjen kuolemantuomio. Tarja Filatovin (sd) ja Heidi Hautalan (vihr) nauru on retorinen keino saattaa minut naurunalaiseksi ja jättää vastaamatta vaikeaan kysymykseen."

Lisätäkseni: Kun keskustelun aihe on Islam ja sen lait "sharia/koraani" on todellakin tärkeää että poliittiset henkilöt esittävät mielipiteensä ja vastaavat heille esitettyihin kysymyksiin.

Varmasti jokainen seksuaalivähemmistön edustaja joutuu harkitsemaan uudelleen puolue poliittista linjaansa, huomatessaan miten kyseiset Tarja Filatovin (sd) ja Heidi Hautalan (vihr) todellisuudessa ajavat heidän henkilökohtaisia ihmisoikeuksiaan julkisuudessa.

Rokki Makkara

Aina kun on perussuomalainen kyseessä, Tyryä ei miellytä. Miksi edes vaivaudut kommentoimaan. Katsoitko edes koko ohjelmaa?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Seurasin kaksi kertaa. Suoran lähetyksen vain kuuntelemalla, ja jälkilähetyksen katselemalla.

Kyllä siitä käsitys jäi. Persujen osuus jäi vaatimattomaksi, lukuunottamatta Simon Elon aiheen ulkopulelle asian, demareiden suuntaan heitetyillä vedoilla huomioituina.

En usko, että nuori mies S. Elokaan on ihan tyytyväinen puheenvuoroihinsa.

Olli Immonen (persu) oli istuvana kansanedustajana enemmänkin kunnioittamassa tilaisuutta pelkällä paikalla olemisellaan.

Ei tuo nyt onnistunut persuilta halutulla tavalla, puhutaan, mitä puhutaan.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #25

Minulle kun jäi vaikutelma ettei suomalaista yhteiskuntaa puolusta muut kuin perussuomalaiset.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén Vastaus kommenttiin #26

Tulin Heikki Hyötyniemen kanssa lopputulokseen!
Kaikki muut yritti nuoleskella islamisteja!
Mikä oikeus oli "Filatohvilla" puhua juuri silloin toisen puheen päälle kun PS edustaja esitti kantaansa ja nauraa vouhottaa, ei mitään käsitystä vuoropuhelusta!

Jouni Hölttä Vastaus kommenttiin #26

Ei niin, ja eläinten kiduttamisenkin demari Filatov hyväksyy. Entäs muut demarit?

Jussi Jukola Vastaus kommenttiin #25

Riippumatta sanomasta, Tyrylle kaikki demareiden/vasemmiston kommentit ovat tosia, jämpti niin. Markku, olet kaikkea sitä mitä omilla aivoillaan ajattelevat ihmiset pitävät vastenmielisenä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Minua häiritsi keskustelussa se, että jos joku lähtee johonkin maahan taistelijaksi, katsottiin henkilön olevan "syrjäytynyt"???
Kaikki tuntuivat olevan sitä mieltä että tässä henkilössä on joku vika?

Lähdön syytä tai lähtijän taustaa ei valotettu vaan kysyttiin (puhelimella) jotain tähän suuntaan: "Kannustatko ihmisiä lähtemään sotimaan?"
Oletetaan ilman muuta, että tämä on paha asia. Olitte yksimielisiä tästä asiasta. Miksi?

Henry

Alexius Manfelt

Muistetaan vain, että Mannerheimkin kähti vieraalle sotimaan ja teki siellä mailla vierahilla melkoisen uran.

Kuka tietää, että näistäkin "syrjäytyneistä" tulee joskus kansakunnan pelastajia!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Espanjan sisällissotaan osallistui satoja suomalaisia vapaaehtoisia myöskin.

Antti Jokinen

Juu, toivottavasti lähtisivät oikein massoittain sinne sotimaan. Mutta pakolaisstatuksella turha tulla takaisin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #38

Pakolaiset ovatkin siviilejä...

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén Vastaus kommenttiin #38

Hallinnon kukkahattutädit on kuulemma avosylin ottamassa vastaan palaavia sotijoita, joten invaliittiliittojen rahoille tulee käyttäjiä!

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Voisitko valaista, kenelle "vieraalle" C.G.E. Mannerheim, Venäjän keisarikunnan alamainen ja Suomen kansalainen, jähti sotimaan?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kävin kyllä jossakin välissä tupakalla, mutta en kuullut ainakaan, että tämä olisi rajoittunut johonkin maahan vaan ymmärsin, että kyseessä oli ns. "Arabikevään maat".
mutta otetaan tähän vaikka Syyria esimerkiksi:
Saako X mennä sotimaan Syyriaan? Entä jos maa on oma?

1) Saako uskovainen islamisti mennä sotimaan?
2) Saako uskovainen kristitty mennä sotimaan?

3) Saako nimi-islamisti mennä sotimaan?
4) Saako nimi-kristitty mennä sotimaan?
Ateisteista en viitsi nyt kysellä.
______________________________

- Saako ulkomailla asuva suomalainen tulla takaisin Suomeen taistelemaan, jos meidän maahan hyökätään tai tulee sisäinen konflikti?

- Entä pitääkö tuomita ne eestiläiset (syrjäytyneet?), jotka tulivat "vieraaseen maahan" sotimaan, eli puolustamaan Suomea?

- Entä muut; ruottalaiset (syrjäytyneet?) ja tanskalaiset (syrjäytyneet?) ja muitakin syrjäytyneitä toki oli.

Syyriassa on noin 10% kristittyjä, sitten on vielä druuseja ja muita.

En todellakaan tiedä voiko YLE antaa 007-valtuuksia, ;>) mutta ihmettelen suuresti panelin pässimäsitä keskustelua.
Onko todella noin vaikeaa peilata erilaisia juttuja vaikkapa isänmaan historiaan?

Henry

Olavi Mansikka

Elo oli ainoa johdonmukainen keskustelija. kyllä noi vanhat päättäjät pitää saada vastuuseen päätöksistään... hirveää valehtelua

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Simon Elo, kuuluit Seida Sohrabin, Sahra Alin ja Tom Kankkosen kanssa illan onnistujiin, koska otitte selkeine kommentteinenne rohkeasti tilaa välillä hieman tahmeassa tv-keskustelussa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Itse yllätyin, kuinka Sohrabi uskalsi haastaa jopa imaamin.

Pentti Järvi

Seida on ex-musulman, kurdipakolainen.

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

Musliminaisen on helppo haastaa imaami - Suomessa.

Käyttäjän simonelo kuva
Simon Elo
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mitä ihmettä te sitä shariaa pelkäätte?

Pelkäättekö että Suomen kansalaisuuden saa yli 5 miljoonaa sellaista muslimia, jotka kannattavat sen käyttöönottoa, eli kymmeniä miljoonia uutta muslimisuomalaista valtaa maan?

Kai sitä eri mieltä saa laeistakin olla? Taatusti perussuomalaisissakin ja ihan varmasti kristillisdemareilla on sellaista väkeä, joka vaatii Raamatun sanaa kirjaimellisesti käytäntöön, esim:

http://hankamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152719-i...

PS. "Suomessa vierailleen Anjem Choudaryn kaltaisten henkilöiden maahanpääsy pitäisi estää."

Millä perusteella? Perussuomalaisista eriävän maailmankatsomuksenko?

Antti Jokinen

vaikkapa vain sen takia, että kyseinen herra kiihottaa kansanryhmää vastaan. Ai niin mutta Suomessahan kyseistä lakia käytetään vain kantasuomalaisia tuomittaessa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Siis sen o l e t u k s e n perusteella, että hän e h k ä kiihottaisi kansanryhmää vastaan?

Sen perusteellako maahantulo kiellettäisiin? Mikähän laki sellaiseen antaisi valtuudet?

Antti Jokinen Vastaus kommenttiin #23

netistä löytyy vaikka milla mitalla kyseisestä miehestä materiaalia. Mene ja tutustu. Ja jos vielä tuntuu, että on järkevää päästää maahan hulluuttamaan Suomen muslimeja niin ei voi mitään.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

"Millä perusteella? Perussuomalaisista eriävän maailmankatsomuksenko?"

En oikein tiedä, miten tällaisiin ulostuloihin pitäisi suhtautua, kun puhe on pohjimmiltaan siitä, että internetin syövereistä löydettävien todisteiden mukaan tämä Choudary pitää muille muslimeille saarnoja, joissa puhutaan vääräuskoisista ikäviä asioita. Onhan tietenkin väärin olla huolissaan siitä, että kyseinen kaveri käy pitämässä vastaavia saarnoja myös suomalaismuslimeille?

Tuo kristittyjen mukaan vetäminen keskusteluun hieman tympäisee. Vaikken mihinkään uskontokuntaan kuulukaan ja suhtaudun monissa kirjoituksissani suorastaan vihamielisesti kristinuskoon, olen silti iloinen siitä, että saan asua kristilliseen arvopohjaan nojaavassa yhteiskunnassa enkä vaikkapa islamistisessa teokratiassa.

Kyllä on historiassa tapahtunut ristiretkiä, miekkalähetystä ja on ollut inkvisioita, mutta kuinka monet äärikristityt saavat n-y-k-y-ä-ä-n koottua kirkkoihinsa tuhansittain väkeä kuuntelemaan, kuinka vääräuskoisilta pitää ottaa nirri, elleivät he suostu kääntymään?

Toivon, että islam on samanlaisen reformaation kynnyksellä kuin minkä juutalaiset ja kristityt ovat läpikäyneet - sekularisoituen, inhimillistyen ja maallistuen. Vaikka vanhassa testamentissa on vähintään yhtä hurjia juttuja kuin Koraanissa, niitä ei nykyään toimeenpanna teokraattisissa fundamentalistivaltioissa - toisin kuin Elon mainitsemassa Iranissa, jossa on toden totta ihan oikeasti teloitettu homoseksuaaleja, eikä kovin kauankaan sitten.

Yleensä meitä perussuomalaisia syytetään historiallisen perspektiivin puutteesta, mutta tässä ikuisuuskysymyksessä syyttävä sormi osoittaa täysin eri suuntaan.

Käyttäjän HeikkiFossi kuva
Heikki Fossi

Hyvin tuntuvat viihtyvän vääräuskoisten maassa ja hyvin kelpaa

vääräuskoisten luoma elin taso.

Antti Jokinen

Todellakin ällöttää koko porukka. Suomeen viimeisen 20 vuoden aikana elämään tulleet muslimit elävät pääasiassa yhteiskunnan elättämänä. Painukoon tosiaankin niin pitkälle kuin pippuri kasvaa, jos ei elämäntyyli miellytä.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Niiden laajentumistradegia on siinä, että tullaan maihin jossa on maan johdossa hölmöjä, he voi elättää itsensä hölmöläisten kustannuksella ja kun he lisäänttyy rajusti ja naiset ei voi ajaa autolla(ettei munasarjat hölsky) he täyttää kohta maan! Eikä tarvitse olla enemmistöä, he voi panna ranttaliksi jo paljon enemmin, koska heidän on tarkoitus valloittaa koko maailma! Sitten he voi rauhassa tapella keskenään ja päätyä sinne paratiisiin neitsyiden viihtytettäväksi!

Elo Kemppainen

Teemaillassa tuli selväksi kaksi asiaa; islam ei ole pelottava tai vaarallinen, sen sijaan islamista kirjoittaminen on pelottavaa ja vaarallista...

Taas toiseksi, persut ovat pelottavia ja vaarallisia, kun taasen persuista kijoittaminen ei ole pelottavaa tai vaarallisia....

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Simon Elo:

Mikäli keskustelu oli tarkoitettu sekä poliittiseksi, että islam/ koraani - aiheiseksi, onnistuit politiikoista parhaiten. Immosen puheista en löytänyt samaa varmuutta ja asiantuntemusta.

Tosin jäit asiaan liittyvässä kysymyksessäsi vastausta vaille. Vain naurua. Minusta siinnä naurussa kuului läpi hämmennys ja epävarmuus. Miksi koko Hautala oli mukana? Nyökytteli, missä kohdin katsoi voivansa niin tehdä. Eikä itse uskonnostakaan mitään asiaa.

Politiikkojen pinnat menivät sinulle, muiden tälle tataarille! :)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Tuli katteltua koko ohjelma. Ihan hyvin se siulta ja Immoselta meni. Ja sekin tuli ilmi, että täällä Suomessa ei ole todellista rasismia. Media vaan tekee tekemällä asioita rasistisiksi, vaikka ne todellisuudessa ovat aivan mitättömiä. Esim. case Halla-aho.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Keskustelu oli onnistunut, vaikka se ei kyllä ole mikään naurun asia kun imaamit alkavat katkoa päitä ja raajoja! Tarja Filatovin mielestä se taisi olla hyvä vitsi, vaikka imaamit ovat ihan tosissaan ajamassa sharialakeja Suomeen.
Illan aikana selvisi ainakin se tosiasia, että islam on erilainen kuin muut uskonnot. Uskonpuhdistuksen ansiosta uskonto on pitkään ollut jokaisen yksityisasia. Kehitys Ruotsissa ja muualla osoittaa kuitenkin, että islam ja muut uskonnot eivät voi elää sovussa rinnakkain. Kun muslimeja alkaa olla yli 5 % he alkavat vaatia erityisoikeuksia kuten halalruokaa kouluihin, uimahallasegregaatiota jne. Kun niitä on 15-20 % he vaativat jo, että kaikkien muiden tulee alistua heidän normeihin. Vaikka luku on vielä pieni useissa Etelä-Ruotsin kaupungeissa, niin islam on jo vallannut julkisen tilan. Kouluissa kantaväestön lapset ovat pakotettuja syömään halal-lihaa ja noudattamaan ramadanin sääntöjä. Jos joku soittaa autontorvea rukouksen aikana niin häntä odottaa syyte. Näin naapurissa!

Samuli Mikkola

"kun niitä on 15-20 % he vaativat jo..."

Kun NIITÄ tulee. Eiköhän kielikuva kerro jo kaiken kirjoittajan motiiveista. Ei ole kyse ihmisistä vaan pelottavista toisista "niistä"! Sitten vakio huhuja vahvistamaan sanaa, joita ei lähteistetä, koska ovat korkeintaan puolitotuuksia. Kauloja katkovien imaamien pelko on ihan yhtä perusteltua kuin marsilaisten tai mörrimöykkyjen pelko. Vahvasti väritetyissä nettihuhuissa on tarkoituksenakin leimata osa ihmisistä NIIKSI, jonkinlaisiksi tuhoeläimiksi, mutta ei normaaleiksi ihmisiksi. Silloin kun joku ihmisryhmä on vain NE, heitä on helpompi käsitellä puheessa muuna kuin meitä muita.

Antti Jokinen

Ei NIITÄ pitäisi ottaa ollenkaan, ainakaan suomalaisten verovaroilla elämään.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Kun Ruotsissa on tapahtunut ikäviä murhia ja muita väkivaltarikoksia, poliisi on joutunut toteamaan, että nämä muslimilähiöt ovat rinnakkaisyhteiskuntia, joissa ei löydy todistajia, ei uhrien auttajia, ei yhtään ihmistä, joka uskaltaisi nousta yhteisöä vastaan. On ollut tapauksia, kuten Skugganin - somalipuukottaja - puukottama tyttö, joka jätettiin kuolemaan vaikka tekijän perhe tiesi, että poika on tehnyt jotain kammottavaa. Kukaan ei halunnut pelastaa uhria. Kun italialainen interrailaaja-poika tapettiin Köpeenhaminan muslimilähiössä, Norrebrossa kaikki tiesivät ketkä olivat murhan takana, mutta kukaan ei todistanut, eikä auttanut poliisia, eikä uhria!

Samuli Mikkola Vastaus kommenttiin #40

Tapahtuuko maailmassa murhia vain muslimiyhteisöissä? Mikäli ei niin miksi heidät pitäisi nostaa jotenkin tikunnokkaan?

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno Vastaus kommenttiin #72

Toki murhia tapahtuu muuallakin. Se ei ole ongelma. Ongelma on, että musliimiyhteisö hyväksyy nuo murhat.

Niin, että tikunnokkaan vaan!

Pentti Järvi

Sune lienee r-kielinen. När dom är 15-20% kräver de redan...

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt Vastaus kommenttiin #48

Juuri näin, olisi pitänyt sanoa "heitä on" vaikka me olemme heille "niitä vääräuskoisia". Ruotsiksi "när de" ja "när dom" ovat molemmat sekä kirjakielessä, että puhekielessä käytettyjä ilmaisuja. Molemmat yhtä oikeita.

Illasta jäi kuitenkin samanlainen kuva kun jäi aikoinaan vastaavista "neuvostoilloista". Paha tyrannia esitettiin mahdollisimman myönteisessä valossa ja kun tuli puhe työläisten mahdollisuudesta lakkoilla niin vastaus kuului: "Neuvostoliitossa työläiset omistavat tuotantolaitokset joten lakkoilu on siinä tapauksessa sabotaasia ja silloin sovelletetaan Neuvostoliiton lakia kaikessa ankaruudessaan"
Imaamin kommentti homoista kuuluu samaan sarjaan!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Sune,

näin on - "anna pirulle pikkusormi niin menee pian koko..."...

Mutta: koko ko. TV-iltahan oli 'pyhitettty' jokseenkin pääasiassa islamin muka myönteisyyksien esittelyyn ja kumoamattomien vääryyksien vähättelyyn - missä oli tilaisuudesta edes aluksikaan vastaava kristillisten, hengellisten osallistujien tasapuolinen, demokraattinen määrä saati kriittiset puheenvuorot?? - jokseenkin muutt kuin Simonin - joita aina yrittelevät vääntää vihapuheiksi, vaikka kyseessä ovat todella harkitun varoittavat sanat ja varoitukset islamin sovittamattomasta kuolemanvakavuudesta!

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1084...
http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8420...
http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8396...
http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5619...
http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1129..

Marko Huttunen

Oiskohan tuossa täky Ilmanin Mikalle?

Eipä hän, tai kukaan muukaan oikeusviranomainen uskalla puuttua noin kulttuurisensitiiviseen asiaan pitkällä tikullakaan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

TV2: n eiliseen Islam- iltaan osallistunut Juha Ahvio, TT, dos., aloittaa uuden kevään mittaan etenevän puhesarjan radikaalin islamin ja äärivasemmiston kytköksistä. Raamatun profetian valossa tarkastellaan mm. islamismin ja globaalin terrorismin juuria, sekä yhteistä sotaa länttä ja Israelia vastaan. Erityisen ajankohtainen luentosarja nyt keväällä, kun viimeisimpien uutisien mukaan radikaali islamismi on rantautumassa yhä vahvemmin myös Suomeen, Israel valmistautuu suursotaan Lähi-idässä ja Yhdysvallat presidentinvaaleihin.

https://fi-fi.facebook.com/events/190534874305415/

http://www.patmos.fi/blogi/?entityId=531

http://www.patmos.fi/blogi/?entityId=554

http://www.patmos.fi/blogi/?entityId=562

http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p...

http://taakka.net/profetian/tag/radikaali-islam-su...

http://www.suomenevankelinenallianssi.fi/ajankohta...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Mukavaa, että tänne on ilmaantunut Jouko Pihon sarjakirjoitusten jatkajia, kuten Ilkka Hyttinen.
Tiedoksi vain hänen suosittelemansa Juha Ahvio on tuon äärikristillisen Patmos yhteisön propagandisti. En pidä häntä minään objektiivisena tieteenharjoittajana tai edes tasapainoisena keskustelijana. Hän näkee "islamistitaistelijoita" joka puun ja pensaa takana.

Samaa on havaittavissa Elon asenteessa. Varsinkin jos kyseessä on Israelin politiikan arvostelu, niin siitä Simon kiivastuu.
Kuvaavaa Elon viisauksissa on se, että hänen mielestään ei ole mitään väärää, että Israel pitää laittomasti hallussaan valloittamiansa maa-alueita kuten Golanin kukkuloita. Siirtokunnat on purettava ja karkotettujen asukkaiden on sallittava palata takaisin kotiin.

Tässä on yksi keskeinen syy miksi ja mistä näitä islamistitaistelijoita syntyy.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Reijo,

valitettavasti alennut a.h. - virheargumentointiin - asiaperusteittesi puutteessa - tutustumatta lainkaan ko. islamin Suomen lain ja inhimillisyyden vastaisiin todisteisiin, joita tuli ko. TV- lähetyksessäkin esille - tosin vain murto-osa...

Lainkaan perustelematta yrität vain mustamaalata myös TT, dos. Juha Ahvion asiaperustelut varsin seikkaperäisissä näkemyksissään. Samalla osoitat täydellisen tietämättömyytesi monen muun, entisen islamistinkin, imaamien varoituksiin islamin hyvin vaarallaisesta "pikurilli- ilmiöstä", josta näemme jo esimerkkejä naapurissamme "tasa-arvoisessa" Ruotsissa. - Jotkut vaan ovat "tasa-arvoisempia" kuin toiset - kas pienestähän ne tulet syttyvät - puolin jos toisin...

Millä perusteella oikein oletkaan täysin tasapainoton ja subjektiivinen myös Israel- kysymyksessä? Kun arabit eivät Israelin nykyisellä aluella - entisellä autiomaalla - saaneet mitään myönteistä kehitystä aikaan, nyt on yritettävä vain monen ympärillä olevan arabivaltion voimalla saada kateellisena ajetuksi "Israel mereen" - "vääräuskoiset on kaikki tapettava, ainakin terrorisoitava tavalla tai toisella".

Kaikki muslimit eivät toki ole terroristeja, mutta useimmat terroristit ovat muslimeja...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #49

Ahvion argumentaatio arabeista, islamista ja "jumalan valitusta kansasta", juutalaisista on kuin suoraan ortodoksijuutalaisten oppikirjoista. Ja se on hyvin läheistä sukua äärimuslimien perusteluille.
Mitä tulee Suomen lain ja inhimillisyyden vastaisiin todisteisiin, niin miksi et kerro Israelin epäinhimillisistä toimista miehittämillään alueilla?

En muuten sattumoisin ole tietämätön lähi-idän asioista. Joskaan en pane suurta painoa ns. käännynnäisten ja muiden maksettujen todistajien lausunnoille.
Oleellista koko asiassa on se, että niin sinä kuin kaikenkarvaiset olliimmoset olette perusteettomasti ja ilmeisen peruuttamattomasti vajonneet islamofobian syvään uneen. Sellainen, jota ei tunne eikä haluakkaan tuntea on kelpo vihan kohde.

Simon Elon kunniaksi on sanottava se, että hän on oppinut israelilaisilta lobbausjärjestöiltä sisäsiistejä pöytätapoja. Nämä järjestöt nauttivat toki Mossadin isällisestä tuesta. Hän osaa toisin kuin, Immonen kiertää ovelasti sudenkuopat ja puhua jopa homojen oikeuksista kuin Setan aktivisti.

"Kun arabit eivät Israelin nykyisellä aluella - entisellä autiomaalla - saaneet mitään myönteistä kehitystä aikaan, nyt on yritettävä vain monen ympärillä olevan arabivaltion voimalla saada kateellisena ajetuksi "Israel mereen" - "vääräuskoiset on kaikki tapettava, ainakin terrorisoitava tavalla tai toisella"."

On syytä korjata Hyttisen väärennös. Nuo Israelin valloittamat alueet eivät ole Israelin aluetta. Kyseessä on vastoin kansainvälistä lakia suoritetut väestön karkoittamiset ja maa-alueiden varastaminen. Kun Berliinin muuri purettiin, niin ikään kuin muistoksi menneiltä ajoilta Israel eristi muurilla arabien alueita.
Lapsellinen väite Hyttiseltä on tuo kateus. Katkeruus miehitysvaltaa vastaan on varmasti oikeutettua. Solmimalla oikeudenmukainen rauha arabien kanssa olisi se varmin vakuus siitä, että mereen ajamispuheetkin vaipuisivat unholaan.

Israelin propagansan sokaisemat ihmiset vetoavat juutalaisten oikeuteen varastaa arabien asuinalueita Raamattuun ns. "luvatusta maasta".
On nyt kysyttävä, että perustuuko näkemys Nikean kirkolliskokouksessa ännestysten jälkeen hyväksyttyyn Raamattuun?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #63

Reijo,

täysin turhaan yrität puolustella muslimien, islamistien jo perusoppinsa mukaisesti täysin Suomen lain ja inhimillisyyden vastaisiin oppeja ja toimintoja – mm. kuolemantuomioita, itsemurhaiskuja, jne. Koraani käskyttää tietyissä tapauksissa tappamaan, Raamattu yksilöllisenä ei ketään eikä missään, päinvastoin!

Yrität siirtää tuosta murhaavasta islamistisesta periaatteesta puheen Israelin kysymykseen. Se on oma aiheensa, josta saat tosiasiallista tietoa mm. :

Israel rakentaa maataan myös siunaukseksi maailmalle:
http://www.karmel.fi/artikkelit/israel-rakentaa-ma...

"JORDANIA ON PALESTIINAA JA PALESTIINA ON JORDANIAA":

http://www.reinosav.net/jord-pal.htm

Sano sentähden(Hes.11:17), näin sanoo Herra: Minä kokoan teidät kansojen seasta ja kerään teidät maista, joihin teidät on hajotettu ja annan teille Israelin maan. :

http://www.webbisivu.com/Jees-huoneKRISTALLI/Esipu...

Ensinnäkin Israel on huutava todiste siitä että Raamattu on totta :

http://libanoninlumi.vuodatus.net/lue/2013/06/ihme...

Jumalan Sana toteutuu pilkulleen, islamin koraani vain jatkuvan vihansa, kateutensa ja katkeruutensa osalta…

Islamofobiasta yleensä ja fobioistakaan erityisesti et näytä tuntevan aluksikaan – et mitään muuta kuin kaikki mikä on islamia, muslimeja ja arabeja vastaan, on näiden mukaansa ”vihapuhetta”. Opiskelehan sinäkin Reijo aluksi mitä viha yleensä tarkoittaa ja eritoten, miksi vihapuheita syntyy, kun paljastetaan islamin vääryydet, epäoikeudenmukaisuudet, suoranaiset epädemokraattisuudet?!!

On varsin merkillistä että monimiljoonaiset valtiot Israelin ”autiomaan” ympärillä eivät pysty asuttamaan arabejaan omille maillensa, kun pitää vaan fanaattisesti kadehtia suhteellisesti tosi ”pienplänttistä” Israelia, joka on saanut autiomaatansa kasvamaan ja kehittymään! - Ei siis mikään ihme, että nämät vihaavat Israelia ja kaikkia israelilaismielisiä kristittyjä ja ’ pakanoita’…

1 Moos 12:3 Ja minä siunaan niitä, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä."

P.S. Ai niin mutta eiväthän ne arabiressukat tulisi autiomaassa kehittymään miksikään, samalla kehittymättömällä pum pum- sähläämistasolla kuin monta tuhatta vuotta sitten - ei edes ystävällisyyden alkeistasollakaan, valitan...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #63
Käyttäjän HannaLukkari kuva
Hanna Lukkari

Nyt kun teissä Perussuomalaisissa ja sinussa on herännyt halu puolustaa homoseksuaalien tasa-arvoa kai kannatat sukupuolineutraalia avioliittolakia. Etkö? Mikset? Älä turhaan vastaa
Naine joka makaa monien miesten kanssa on huora suomalaisessa kulttuurissa, sukupuolten tasa-arvoa? Miehet saavat Suomessa parempaa palkkaa kuin naiset sama kysymys kuin yllä.
Populismi puree tyhmään vaalikarjaan, voi kuinka kurjaa

Käyttäjän janikorhonen kuva
Jani Korhonen

Hanna Lukkari: - "Miehet saavat Suomessa parempaa palkkaa kuin naiset"

Tuo ei pidä paikkaansa. Muutamia mahdollisia yksittäistapauksia lukuun ottamatta naiset saavat samasta työstä ihan samaa palkkaa kuin miehetkin (ja niissä mahdollisissa yksittäistapauksissakin on toimittu lain vastaisesti). Aloittavan miespuolisen lastentarhanopettajan palkka on ihan tasan tarkkaan sama kuin aloittavan naispuolisen lastentarhanopettajan. Palkkaus ei Suomessa ole edes yleisellä tasolla sukupuolikysymys. Vaikka monet matalapalkkaiset alat ovat naisvaltaisia, niin myös monet miesvaltaiset alat ovat palkkakuopassa. Esimerkiksi poliisien ja palomiesten peruspalkat ovat melko alhaisia vaikka ne ovat hyvin miesvaltaisia aloja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

""Aloittavan miespuolisen lastentarhanopettajan palkka on ihan tasan tarkkaan sama kuin aloittavan naispuolisen lastentarhanopettajan.""

Niin on, mutta palkkaero alkaakin kasvaa erityisesti siinä vaiheessa, kun naispuolinen työntekijä jää perhevapaille.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Itse henkilökohtaisesti kannatan rekisteröidyn parisuhteen nostamista samoille oikeuksille avioliiton kanssa. Me emme maallisena valtiona voi mennä sanelemaan, että kristillisen kirkon on pakko vihkiä homoja. Maallinen valtio voi itse sopia lait, ja rekisteröity parisuhde on oikea vastaus tähän. Ei-kristittynä ja kristinuskoa kammoksuvanakin ymmärrän senverran kunnioittaa heitä, että annan heidän itse tehdä omat ratkaisunsa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Avioliitto ei ole uskontojen keksintöä. Se on alunperin sopimus kahden henkilön välillä.

Siinä toki olet oikeassa, ettei uskontokuntia tule vaatia muuttamaan omia määritelmiään avioliitosta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Tähän on helppo ratkaisu. Maistraatti vahvistakoon avioliiton ja ne jotka haluavat sille myös kirkollisen siunauksen hakekoon sen omasta kirkkokunnastaan. Oleellista on se, että kaikki ihmiset ovat lain edessä tasavertaisia sukupuolisesta suuntautumisestaa huolimatta. Kiitän vielä kerran tällaisena yksipuolisena heterona Eloa homoaktivistien tukemisesta. Arhinmäen Paavo kutsuu melko varmaan Elon johonkin futistilaisuuteen samaan aitioon. Paavo antaa Elolle varmaanki oman sateenkaarilipun jota Simon heiluttaa innolla. Se on nyt helppoa kun on väriä tunnustettu!
Kirkko olkoon vihkimässä tai olkoon vihkimättä jäseniään. Se on heidän asiansa. Olen Suvi Karhun kanssa samoilla linjoilla. Olkoon vihkimättä, mutta omituista on se, että kirkonmiehet ja -naiset käyvät siunaamassa kauppakeskuksia, kapakoita, kissoja ja koiria ja maantien pätkiä. No, se on heidän asiansa. Tehköön tahtonsa mukaan.

Käyttäjän ipa kuva
Irma Hirsjärvi

Miksi et puhu totta: katso uudelleen nauhalta, kuka sanoi ja mitä, ja missä kohtaa naurettiin ja kenelle:
Sanoit: "Ajatelkaa, mikä itku siitä tulisi jos jonkun muun uskonnon tai poliittisen viiteryhmän edustaja esittäisi kuolemantuomiota kokonaiselle väestöryhmälle, kuten imaami Abbas Bahmanpour toi shariasta esille. Nyt asia vain ohitettiin vaivautuneella hiljaisuudella ja naurulla."

Ei se noin mennyt. Katso uudestaan. Mitä Bahmanpour itse asiassa sanoi, sen sijaan että "esittää kuolemntuomiota kokonaiselle väestöryhmälle"?

Toisekseen, eikö muka länsimaissa ole Raamatun nimissä vaadittu homoille raamattuun vedoten kuolemaa ja helvetin lieskoja? Viimeksi kuulin että hirmumyrsky Sandy oli homouden synnin syytä.

Olen kuitenkin nyt tavattoman iloinen siitä, että näemme siis perussuomalaisten äänestävän yhtenä rintamana tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, ja lähtevän väkevästi liikkeelle naisten oikeuksien puolesta! Timo Soini etunenässä! Ensi- ja turvakodeille saadaan nyt varmaan vihdoin riittävästi resursseja! Mahtavaa!

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

En käsitä milloin siinä ohjelmassa puhuttiin tasavertaisesta avioliitosta?
Vielä minä liiton ymmärrän, mutta en miesten kesken avioliittoa?
Kumman pitää antautua kummalle, onko pariskunnalla avioliittoon sopivat vehkeet, vai kumpi panee kumpaa ja mihin?
Elämäkö olisi kuin "sodomassa ja comorassa"!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Simon Elo, kyllä tämänpäiväiset gallupit kertovat mitä naiset ajattelevat persuista, se että sinulle naurettiin voit ainoastaan etsiä syyt itsestäsi, yritit sekoitta puoluepolitiikka ko. asiaan. Kun yritit saada demarit muka naisia syrjivään puolueksi olet hakoteilla. Tässä uranuurtajat: Ensimmäinen naisministeri, Miina Sillanpää, ensimmänen naissuurlähettiläs, Tyyne Leivo-larsson, ensimmäinen naismaaherra Sylvi Siltanen, ensimmäinen naispresidentti Tarja halonen, ensimmäinen VV-naisminseri Jutta Urpilainen. Älä siis yhtään ihmettele miksi sinulle naurettiin.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Arto Granlund, sinulle nauretaan ...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Onko tasa-arvo Hyötyniemelle naurun asia?

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Tämä demarinainen taisi olla sopimassa ja iloitsemassa, kun puuyhtiöt lähti Amerikanvalloitukseen? Tulivat takaisin häntä koipien välissä kaik män!
Muistan kun tämä ministeri takiliepeet liehuen ennusti kaikkea hyvää, lopputulos oli pahasti surkea kuin kuvaputkiyhtiö Valkolla!

Olavi Lehto

Asiasta on Tampereen poliisin jätetty ainakin 2 tutkintapyyntöä / rikosilmoitusta Yleä ja ko. imaamia kohtaan "kansankiihotuksesta homoja kohtaan".

Tekijät: Marko Parkkola ja Seppo Lehto http://ihmisoikeudet-1.blogspot.com sivulla rikosilmoitus + videotallenne siitä poliisilaitoksen luona

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Simon varsin tasapainoisesta ja asiapitoisesta, merkillepantavasta esiintymisestäsi ko. islam- TV- illassa samoinkuin blogiesityksistäsikin aiheen tiimoilta. - "Harvinaista herkkua" noin "puoluepukaroimattamssa" miehessä - tai juuri siitä johtuen...

Parhainta jatkoa valitsemallesi EU- meppitiellesikin!

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Yllätyin positiivisesti tästä lähetyksestä ja näen, että se on kyettävä myöntämään silloin kun niin tapahtuu.

Positiivisuuteeni syy on se, että varsin selväksi kävi se, ettemme enää ole allikossa tämän keskustelun kanssa tässä maassa.

Se ei tietenkään tarkoita, ettenkö edelleenkin ole sitä mieltä, että televisio ei ole kovin hyvä foorumi tällaiselle noin muuten. Täälläkin pointseja jaetaan sen mukaan, kuka teki vähiten virheitä ja kuka otti keskustelun hallinnan. Tämä on omasta mielestäni juuri tätä perkeleen tanssituomaroinnin aikakautta, jolloin tuijotellaan ulkonäköä, asennetta, tyyliä, ryhtiä ja mitä tahansa paitsi sitä, miten paljon ja mitä tuli sanottua. Eniten tolkkua löysin Somalinaisten, Husseinin, ja Elon jutuista. Myötähäpeää herättivät kalpeanaamaiset huivipäät, mutta lupaan, että yksi projekteistani on myötähäpeän kitkeminen lopullisesti itsestäni. Se on prosessi, mutta ehkä joku päivä en samaistu enää kehenkään siihen pisteeseen, että pystyisin häpeämään heidän puolestaan.

Käyttäjän AriWigelius kuva
Ari Wigelius

Simon hyväksytkö tasa-arvoisen avioliittolain?

Reijo Tossavainen

Käväisin Unkarissa, joten katsoin ohjelman jälkikäteen.

Simon Elolle täydet pisteet asiallisesta esiintymisestä. Et provosoitunut ja pystyit hyvin perustelemaan näkemyksesi.

Pekka Heliste

"Tunteet toki nousivat pintaan. Näin myös Roihuvuoren moskeijassa, josta henkilö kävi rikkomassa läheisen kirkon ikkunan eilisiltana. Roihuvuoren moskeija kutsui aikanaan Suomeen islamistisaarnaaja Khalid Yasinin. "

Mutta leviittää tietoa, jossa vihjataan islamilaisten väkivaltaan. Hän ei kerro kaikkia vahingontekoja , hän vain vihjaa islamilaisten suuntaan , kun löytyy epäilyä.

Poliisi on nyt saanut kiinni tuon ikkunanrikkojan, oli aivan kantasuomalainen kristitty, oli vain naamioitunut arabipukuun

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pekka,

ja tämäkös oli sitten Simonin syy?

Pekka Ylijärvi

"Islamiin kääntynyt nuorehko mies rikkoi kahdella eri kerralla kirkon ovia ja huusi uhkauksia. Teosta epäillään kantasuomalaista, jonka poliisi on ottanut kiinni."

"Helsingin Muslimien mukaan yhdyskunta ei ole millään tavoin osallisena tapahtuneeseen ilkivaltaan. Tiedotteessa todetaan, että ”kyseessä on yksittäistapaus, jonka motiivi on vielä epäselvää. Tekijä on katunut ja ymmärtänyt virheensä.”"

Lähde: http://www.kirkkojakaupunki.fi/uutiset/roihuvuoren...

Heliste, mikä on sinun lähteesi?

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Homo-illassa aiheutti Räsänen lausunnoillaan joukkopaon kirkosta hän ei sentään ollutt valmis rankaisemaan homoja kuolemantuomiolla. Islam illassa imaami nimeä itsestään käyttävä pölkkypää (kukahan senkin elättää)uhkasi homoja kuolemantuomiolla, onko nyt nähtävissä joukkopako islamista.Ei ole, asiaa tuskin edes kommentoidaan oikeauskoisten riveissä.Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä,että he hyväksyvät sen. Olennainen kysymys ei ole muslimien valmius kuolla uskontonsa puolesta vaan heidän valmiutensa tappamaan.
Ohjelmassa erityisen vastemielisiä olivat suomalaiset käännynnäiset (muslimit käyttävät käännynnäisitä nimitystä luopio).Toinen oli kuin suoraan Bergmanin elokuvasta Seitsemän sinettiä, kalpea kuolemaa esittävä hahmo. Toinen taas sanoi ettei tee työtään ellei saa tehdä sitä huivi päässää. Höän pitää täysin luonnollisena että hänellä on oikeus kiristää ja uhkailla yhteikuntaa.Hyvin ovat menneet muslimien opit perille.Tietenkin meidän muiden velvollisuus on elättää hänet jollei hän voi työskennellä. Pyhä yksinkertaisuus! Tälläistä elämän asennetta voi jotenkin ymmärtää ihmiseltä joka on syntynyt muslimaassa ja pakosta on joutunut muslimien tavat ja arvot hyväksymään. Mutta jos länsimaisen kasvatuksen saanut ihminen kääntyy islamiin ja julistaa miljoonan ihmisen edessä, että käyttää huivia siksi koska jumala on käskenyt. Tällöin on pakko epäillä häntä arvostelukyvyn puutteesta,ja sopivuudesta harjoittaa ammattia joissa on vastuussa toisten ihmisten terveydestä.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Jos lähtee pakoon siitä uskonnosta, taitaa hengen lähtö olla lähellä!
On se tämä luterilainen uskonto suvaitseva, ei ole uhannut seurakuntalaisia, vaikka jatkuvasti on lähtijöitä, islamkohan houkuttaa?

Keijo Räävi

Väitän, että itse Lauri Törni lähtisi Syyriaan taistelemaan ja johtaisi iskujoukkoa, joka koottaisiin Suomessa asuvista pakolaisista.

Pekka Heliste

"Tunteet toki nousivat pintaan. Näin myös Roihuvuoren moskeijassa, josta henkilö kävi rikkomassa läheisen kirkon ikkunan eilisiltana. Roihuvuoren moskeija kutsui aikanaan Suomeen islamistisaarnaaja Khalid Yasinin. "

Poliisi oli saanut kiinni tuon ikkunanrikkojan, oli aivan kantasuomalainen kristitty, oli vain naamioitunut arabipukuun

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pekka,

"Helsingin Muslimien mukaan yhdyskunta ei ole millään tavoin osallisena tapahtuneeseen ilkivaltaan. Tiedotteessa todetaan, että ”kyseessä on yksittäistapaus, jonka motiivi on vielä epäselvää. Tekijä on katunut ja ymmärtänyt virheensä.”"

Lähde: http://www.kirkkojakaupunki.fi/uutiset/roihuvuoren...

Pekka Heliste

"Vain perussuomalaisten edustajat puolustivat tosipaikassa sukupuolten tasa-arvoa kaikille ja seksuaalivähemmistöjen oikeutta elää Suomessa."

Siinä on susi lampaita vahtimassa, Soini on julistanut suureen ääneen, että homoille ei anneta tasavertaisia oikeuksia

veli niva

En tiedä millä kuvailisi Hautalan ja Filatoffin nyökkäilyä ja vienoja hymyjä kun imaami jakoi sharia tuomioita, mutta oudolta se näytti.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Minä Simo olen Simon Elon kanssa samaa mieltä. Kaikesta mitä hän esitti Islam-illassa. Yksi asia keskustelussa jätettiin keskustelematta, melkein?
Kilahdus kysymyksenä tuli:"Voiko Islmamin uskosta mies luopua"? Miksiköhän siitä ei keskusteltu?

anita frisk

Miksi islamista ja muslimeista kerrotaan Suomessa aina vain negatiivisia asioita, miksi ei niitä positiivisia? En muista kuka muslimeista tämän kysymyksen esitti eikä se olekaan oleellista. Oleellista on sen sijaan se, että kysyjän mielestä on ilmeisesti suomalaisten velvollisuus kertoa näistä. Tämä islam-iltahan olisi ollut heille loistava tilaisuus esitellä sitä, mitä positiivista muslimit ovat tuoneet mm. Suomelle. Muitakin foorumeita olisi vaikka kuinka paljon. Tuntuisi aika oudolta, että suomalaiset ulkoistaisivat brändäyksensä esim. Syyrialle.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Anita,

mikset itse esitä niistä ainuttakaan? - miksikähän?

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Jos on pari kolme toisin ajattelija ja loput suorastaan nuoleskelee islamilaisia, niin olisiko pitänyt kaikkien olla nuoleskelijoita ja vetää vaikka säkki päähän, että olisi näyttänyt kuinka ihania on nämä omissa maissaan taistelevat ovat? Mitä ne on siellä tehneet siitä ei saa kukaan selvää?

Käyttäjän penttiwesterholm kuva
Pentti Westerholm

Kuullun ja nähdyn perusteella sai hyvän kuvan siitä mitä islam on.
Simon Elo edusti hyvin suomalaista arvomaailmaa.Kiitos siitä!Hautala ja Filatov todellakin selitteli ja sepitteli näkemyksiään,mutta ei heillä ollut mitään todellista sanottavaa.Suomessa eletään suomalaisten arvojen mukaan ja lakia noudattaen.Ei se ole suvaitsevaisuutta jos hyväksytään tyttöjen ja poikien ympärileikkaukset.Ym sharian lain hirveydet.

anita frisk

Ilkka hyvä, meniköhän kommenttini idis Sinulta ohi? En ollut tuossa islam-illassa mukana ja jos olisin ollutkin, niin en vain yksinkertaisesti olisi voinut esittää positiivisia puolia koska niitä ei mielestäni länsimaille juurikaan ole. Suomessa on toki paljon maltillisia ja integroituneita muslimeita, mutta on sitten tämä Moskovan Patrick Lumumba-yliopistosta 1990-luvun alussa tullut porukka, josta vain pieni osa haluaa sopeutua. En pidä heidän vaatimuksistaan ja röyhkeydestään kantaväestöä kohtaan. Ghanalaiset, etiopilaiset, kenialaiset, töissä vaatimatta etuoikeksia. Kyse ei siis ole ihonväristä tai maanosasta.

Muslimit korostavat hyvänä puolena sitä, että perhe ja suku on tärkeä ja heitä autetaan. Mutta ei sitten ketään muuta. Varmaankin on olemassa muslimi-avustusjärjestöjä, tuskin niillä avustetaan muita kuin muslimeja toisin kuin länsimaissa joissa aika holtittomasti kaadetaan rahaa kankkulan kaivoon.

Kun katsoo Lähi-idän karttaa, herää ihmetys. Saudi-Arabia on valtavan kokoinen, mutta esim. Syyrian pakolaiset on sijoitettu pienille plänteille mm. Jordaniaan ja Libanoniin. Ovatko Syyrian muslimit liian vapaamielisiä wahhabisteille?

Minusta olisi mukavampaa, jollei Suomessa tarvitsisi edes miettiä tällaisia. Mitäs pahaa on lintukodossa?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Anita hyvä,

pointttisi oli edellisessä kommentissasi - miksi tulit tänne "ulos"? - se, että miksi tuossa epätasapainoisessa islam TV- illassa ei tuotu islamin - tarkoittanet monia maahanmuuttaneita ja täällä syntyneitä muslimeja - "hyviä" puolia esille?- Et tuonut niitä nytkään, kuten aina kritiikissä tulisi tehdä!

En minäkään ole huomannut - hyvin ovat muutoin kyllä pärjänneet keskinäisesti ystävällisinä joskin vierottuina - kuten must..., anteeksi romaanitkin - kun vaan ovat huomioineet paikallisen kristillisen kulttuurimme - "maassa maan tavalla tai maasta pois"...

Mut sitä minä kauhiast ihmettelen, että kuka meillä korkeakulttuurisessa Suomessamme vielä kannattaa moista uskontoa, "pyhää sotaa", yms. täysin vieraita epähumaaneja oppeja, jopa eräät haltioituvat siitä kääntyen muslimiksi - saati sitten vielä eräät naiset??...

Tulisi säätää vielä erillislaki siitä, että joka/jotka jonain uskontokuntinakin yllyttävät kirjattuine oppeinensa vihaan, "pyhään sotaan", kuolemiin, yms. - vrt. myös IKL- kielto - heidät sanktioitaisiin ja hajotettaisiin tavalla tai toisella - eikä hyssytellä ja silitellä heidän päitäään - "olette te niin hyviä ja kultaisia" - silti ihmisyyttä ja ihmisrakkautta heihinkin osoittaen ja niin fiksuutta noudattaen - kuten esim. Simon esimerkillisesti ko. ohjelmassa, kiitos!

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Onneksi ei olla vielä islamin ikeen alla, jolloin meidänkin pitäisi harkita mihin suuntaan paetaan, jos ehditään?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kirkkokin käy nykyään ekumeenista dialogia muslimien kanssa, josta käy ilmi kirkon hyväksyvä kanta islamin uskoon - mutta, mutta ja vaikka :
http://www.kotipetripaavola.com/koraaninjaRaamatun...

"Piispa: ”Muslimit voisivat käyttää kirkkoja”

Helsingin piispa Irja Askola pitää mahdollisena, että muslimit käyttäisivät luterilaisen seurakunnan tiloja omiin tilaisuuksiinsa. Askola kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että islamilaisella yhteisöllä on pula tiloista" :

http://moshe.blogit.fi/piispa-%E2%80%9Dmuslimit-vo...

Surat Al-'Anfāl (The Spoils of War) - سورة الأنفال : 8: 39 :

“And fight them until there is no fitnah and [until] the religion, all of it, is for Allah . And if they cease - then indeed, Allah is Seeing of what they do.”

http://c00022506.cdn1.cloudfiles.rackspacecloud.co...

Todella täysin sovittamaton ristiriita kristillisen rauhanrakkaudenuskon ja islamistisen loppusodan välillä…

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen
Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Elo & Immonen - ei kukaan ole varmaankaan kysynyt/-rohjennut että miten kävi tuon katraan halaaminen; muuta kuin "välitön poistuminen areenalta"jälki maininkeineen mitä eivät kamerat näyttäneet - lukuunottamatta ilmeitänne toisiinne ?

Ei tainnut tulla sieltä edes ymmärtäjiä suomalaisuutta/-länsimaisuutta kohtaan ?

Saana Nummelin

Simo Elo, Seida Sohrabin olivat asiallisia ja toivat keskusteluun jämäkkyyttä. Myös nuori joka oli jättänyt huivit pois käytöstään ja tullut torjutuksi ja tutut olivat kääntäneet selän, jättäneet ulkopuolelle. Filatov ja Hautala he olivat suuri pettymys.
Hattupäinen imaamin sanoista ei saanut selvää ja joka piti itseään vähintäänkin jumalana. Filatov ja Hautala he olivat suuri pettymys. Ensimmäinen oli huvittunut ja toinen nyökytteli.

Maassa maan tavalla, jos nämä pidot eivät kelpaa mitä on tarjolla voi lähteä pois !!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Saanalta ytimekäs yhteenveto!

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

Setan kannanotto Islam-illassa esille tulleisiin asioihin, erityisesti imaami Bahmanbourin lausuntoon:

"Setan mielestä on pöyristyttävää, että oman identiteetin mukaan elämisestä seuraisi rangaistus. Valitettavasti monessa maailman maassa kuolemantuomion tai vankilatuomion mahdollisuus homouden takia on tosiasia. Bahmanpourin lausunto on sietämätön."

”Islamilla tai muilla uskonnoilla ei pidä pelotella, eikä homojen oikeuksia pidä valjastaa vihanlietsontaan muslimeja vastaan. Suomessa ja Euroopassa seksuaalivähemmistöjä kohtaan kohdistuu suurempi uhka niiden poliittisten liikkeiden taholta, jotka haluavat rajoittaa ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta. Usein nämä liikkeet vastustavat sekä homojen ja transihmisten oikeuksia että maahanmuuttoa tai vieraiksi koettuja uskontoja, kuten islamia”, pääsihteeri Aija Salo sanoo".

Mielestäni hyvä, tasapuolinen kannanotto. Lietsomalla ennakkoluuloja yhtä vähemmistöä kohtaan ei puolusteta toisen oikeuksia, varsinkin kun otetaan homojen oikeudet keppihevoseksi.

http://seta.fi/doc/uutiskirjeet/Setan_uutiskirje_l...

Jouni Hölttä

Perkele, en hyväksy eläinten kiduttamista teurastetaessa. Demari Filatov (hihi-hihi) ei sitä tuominnu islam-ilassa. Nämä demarit ovat oikeita lieroja.

Käyttäjän JanneRuusunen kuva
Janne Ruusunen

Oletkos koskaan nähnyt kun esim. lammas teurastetaan halal-tyyliin?
Ei siinä lammas paljonkaan kärsi sen enempää kuin teurastamossakaan.
Ei halal-teurastus ole mikään kidutus vaan normaali ja verrattavissa kotiteurastuksiin joita tehtiin Suomessakin vielä 60- ja 70-luvuilla lähes joka maalaistilalla. Ja muuten tehdään vieläkin.
Miten muuten suhtaudut kalojen tappamiseen tukehduttamalla? Siinä sitä työsarkaa verkkojen ja rysien kieltämiseen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset