Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Perussuomalaiset Nuoret tekee oikaisuvaatimuksen Arhinmäen tukipäätöksestä

Perussuomalaiset Nuoret saa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä nuorisotyön avustusta tälle vuodelle 20 000 euroa. Viime vuonna myönnettiin 15 000 euroa.

Perussuomalaiset Nuoret selvittää tukipäätöksen oikeudelliset perusteet ja tekee oikaisuvaatimuksen päätöksestä.

Tukipäätös on yleisen oikeustajun vastainen ja ministeri Paavo Arhinmäeltä hävytöntä poliittista syrjintää.

Perusteiden mukaan jaossa on muun muassa arvioitu järjestöjen toiminnan ajankohtaista yhteiskunnallista merkitystä, vaikuttavuutta, jäsenmäärää ja aktiivisuutta nuorten sosiaalisessa vahvistamisessa.

Perussuomalaisten Nuorten tuki on noin kolme prosenttia esimerkiksi Keskustanuorten tuesta. Toisin sanoen avustusperusteiden mukaan Perussuomalaisten Nuorten näkyvyys, vaikuttavuus ja jäsenmäärä pitäisi olla kolme prosenttia suhteessa keskustalaisiin.

Tuista päättävän arviointi- ja avustustoimikunnan puheenjohtaja on Tuomas Nurmela, joka on aiemmin toiminut Kokoomusnuorten puheenjohtajana ja varapuheenjohtaja Heta Välimäki on entinen Demarinuorten puheenjohtaja. Opposition edustajia ei tässä itseään riippumattomaksi ja puolueettomaksi kuvaavassa toimikunnassa ole lainkaan.

Esimerkiksi kokoomustaustaiset järjestöt saavat yhteensä 950 000 euron avustuksen. Summa on lähes 50 kertainen verrattuna Perussuomalaisten Nuorten 20 000 euron tukeen. Viittaan Kokoomusnuorten, Opiskelijaliitto Tuhatkunnan ja Kansallisen lastenliiton yhteensä saamiin valtiontukiin.

Poliittinen nuorisojärjestöjen tuki ei pääty valtakunnalliseen avustukseen. Useiden poliittisten nuorisojärjestöjen piiri- ja paikallisyhdistykset saavat tukea lisäksi kunnilta. Kokoomusnuoret saivat viime vuonna pelkästään Tampereella 15 000 euroa.

Perussuomalaiset Nuoret esittää poliittisten nuorisojärjestöjen saaman valtiontuen puolittamista, kuntatason tuen lopettamista kokonaan ja parlamentaarisuuden eli kansanedustajien määrän ottamista keskeiseksi arviointiperusteeksi.

 

(Kirjoitus on alunperin julkaistu Perussuomalaisten Nuorten hallituksen kannanottona)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Jouni Haimi

jahas taas tätä...ihan niikuin viimekeväänä olisi ollut samaa laulu

Alexius Manfelt

Olisiko mitään järkeä, että kaikkinen poliittinen tuki, niin nuorille, lapsille, juopoille, raittiille, tai its epuoluelle tai mille tahansa poliittiselle ryhmälle jaettaain eduskuntavaaleissa saatavien äänien perusteella. Kaikki hyväksyt äänet yhteen ja sitten kullekin äänestäjien luvun mukaisesti. Näin saisivat uudetkin puolueet tukea toimintaansa.

Ja sitten kukin ryhmä jakaisi potin omien mieltymystensä mukaan. Joku ostaisi säätiölleen toimitiloja ja joku panostaisi kersoihin tai nuoriin, joillekin lehdistö tai some olisi se juttu. Mutta kukin päättäisi itse rahoitaan. joita saisi.

Matias Härkönen

Kaikki tuet tulisi lopettaa, mutta niin kauan kuin näin ei tapahdu niin olisi edes tasa-arvoa tuossa tukien jakamisessa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Nykyään kun rahan pitäisi olla tiukalla, luulisi että noista tuista voisi karsia kovalla kädellä. Eivät ole varmasti kaikista tärkeimpiä yhteiskunnan juttuja.

keke keskinen

Tällä Tavalla. Miksi PS-nuoret eivät vaadi juurikin tätä? sillä saisi ostettua 40tuhannella eurolla monta uutta äänestäjää, nyt herätys sielä!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kaikki poliittisille nuorijärjestöille jaettavat tuet tulisi lopettaa. Valtiolla on jo riittävästi muita syöttiläitä elätettävänä! Suoittelisin nuorisopolitrukeille jotain hyödyllisempää tekemistä!

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Sittehän tämä alasajo on hyvä aloittaa Kokoomuksen nuorisojärjestön n. 1 miljoonan euron tuesta.

Simon. Paljonko vasemmistoliiton "nuoriso-osasto" kehtaa haalia itselleen rahaa??

Vieläkö esim. demarit saavat tukea olemattomien henkilöiden perusteella vrt. sakki-case.

Kaikki ammattioppilaitoksen opiskelijat olivat tietämättään sakin jäseniä!! Tukea tuli luonnollisesti sen mukaisesti.

Tämä on pahimman sortin veroeurojen tuhlaamista ja sakin osalta puhutaan petoksesta ja kavalluksesta. Syyllisiä ei tietenkään löytynyt!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kokkarinuoret tarvitsevat kaikkein vähiten valtiontukea. Heillähän on ne RKP:n säätiöidenkin raht käytössä!

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Itseasiassa nuorisojärjestöjen vuosittaiset tuet jaetaan veikkauksen voittorahoista. http://www.okm.fi/OPM/Tiedotteet/2013/04/nuorisoja...

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tuossa onkin hyvä peruste sille, että veikkausmonoppoli pitäisi lopettaa!

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Pikainen yhteenveto vaatimuksistanne:

Perussuomasaiset Nuoret saavat 500000€ käteen.

Mitäs ajattelitte sillä tehdä? Olettaisin että keskustalla ja kokoomuksella vanhoina puolueina (nuorisojärjestöineen) on jotain vakiintuneita menoja noille rahoille, teillä sen sijaan olisi puoli miljoonaa tilillä ja melkoinen urakka saunaillassa.

Minä poistaisin nuorisojärjestöiltä kaikki tuet. Koko puoluetukipussia olisi syytä ravistaa.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Vakiintuneita menoja? Mitä se valtiolle kuuluu jos on vakiintuneita menoja. Hoitakoot jäsenrahoituksella kuten muutkin yhdistykset ja järjestöt

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Perussuomalaisen Tammisen blogi samasta aiheesta antaa vastauksen:

"Perussuomalaisilla Nuorilla ei ole lapsijärjestöjä, ja opiskelijatoiminta kuuluu yhden järjestön alaisuuteen, eikä se hae tukia osastoilleen kunnilta."

Edelleen ihmettelen tätä lähestymistapaa. Kunnon populisti olisi vaatinut muilta leikkauksia, ei suinkaan itselleen puolta milliä, jolle ei ole olemassaolevaa käyttötarkoitusta.

Janne Suominen

Kävisiköhän vaikka niin, että Yrjönkadun toimitilojen vuokranantajana toimiva säätiö tekisi tämän jälkeen vuokraan pienen indeksikorotuksen?

Jaakko Köykkä

Minkä ihmeen takia perussuomalaisten nuorten toimintaan pitäisi antaa verorahoja, kts. Uuden Suomen blogiotsikoita parilta viikolta:

Immonen: ”Uhkaa aiheuttavien henkilöiden…
Tynkkynen: ”Meillä ei ole riskiä hyväksikäyttöön…
Immonen:…
Elo: ”Muslimisaarnaaja uhkaa…
Elo:…
etc, etc… (kvg ketä kiinnostaa)

Pelkkää muslimia, muukalaisia, homoja…

Ikiteini Teuvo Hakkarainenkin pelottelee jollakin turbaanipäällä, joka muka vaihtaa Arkadianmäen lipun puolikuuhun.
Ettekö te luota Tali-Ihantalan sankareiden perintöön?

Mikä teitä perussuomalaisia nykyteinejä oikein vaivaa?

Teidän iässänne isänne ja äitinne interreilasivat, paransivat maailmaa punaviinin ääressä, valtasivat Vanhan, hiihtivät murtomaata ja naivat sikin sokin. Kuuntelivat progressiivista jazzia ja tekivät kokeellista taidetta. Nyt valtakunnanjohtaja Olli Immonen on kieltänyt senkin.

Perussuomalaisia nuoria ei näytä kiinnostavan nuorisotyöttömyys, asuinalueiden segrekaatio tai Eurovision laulukilpailut. Onko teidän maailmanne niin valmis, että ihmisen ihonväri tai hunnun kuosi pitää nostaa elämää suuremmaksi kysymykseksi.

Keihäänkärkenä intenationalismin vastaisessa taistelussa näyttää kunnostauvan blogisti itse. Kymmenessä viime blogissa (US) aiheena oli joko muukalaiset tai homot. Yksi kirjoitus koski saksalaisten keksimää työmuotoa, jossa nuoriso pannaan kapitalistin palvelukseen ilman palkkaa. Ennen sitä kutsuttiin orjatyöksi, nyt häveliäästi ”oppisopimukseksi”. Elon laskuopin mukaan se on tuottavaa työtä, riippuu varmaan kenen kukkaroon kuun lopussa kurkistaa.

Sinun ja Immosen johdolla te olette profiloitumassa jonkinlaiseksi Suomen Sisun nuoriso-osastoksi, SS-jugendiksi. Oppi-isiä ei kai järin kaukaa tarvitse hakea. Halla-aho löytyy Eirasta, Hirvisaari Asikkalasta ja Rosenberg 20-luvun Saksasta.

Surullista. Miksi tällaista pitäisi tukea verovaroista?

Matias Härkönen

Eli kun on eri mieltä kanssasi, niin silloin ei tarvitse demokraattisessa yhteiskunnassa saada samaa asemaa muiden puolueiden kanssa?

Voi hyvä tavaton teidän hyysärien ajatusmaailmaa. En minäkään ole Persujen kanssa samaa mieltä ja vielä vähemmän Vihreiden, mutta en silti näe että toiset saa 50 kertaa enemmän kuin toiset reiluna tekona.

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

"Teidän iässänne isänne ja äitinne interreilasivat, paransivat maailmaa punaviinin ääressä, valtasivat Vanhan, hiihtivät murtomaata ja naivat sikin sokin. Kuuntelivat progressiivista jazzia ja tekivät kokeellista taidetta."

Melkoista yleistystä kirjoittajalta! Minun iässäni äidilläni oli jo kolme lasta ja oli ollut naimisissa pitkään isäni kanssa. Olen suorastaan vallankumouksellinen verrattuna häneen.

Minua ei todellakaan kiinnosta vallata taloja tai naida sikin sokin. Jazzikaan ei uppoa, raskasta rokkia tai melodista heavyä minulle, kiitos. Kokeellinen taidekin taitaa jäädä satunnaiseen seinien tai huonekalujen maalailuun. Matkustanut kyllä olen, Eurooppa on tosin mielestäni söpöä kotoisaa pikkukaupunkia, joten olen kunnostautunut mm. Kiinan ja USA:n matkustelussa.

Euroviisujen laulukilpailu ei liity politiikkaan mitenkään. Hävettää koko kilpailu.

Keskitymme asioihin, jotka ovat erittäin isoja ja tärkeitä Suomen tulevaisuuden kannalta. Kukaan ei voi kieltää, etteikö maahanmuutto tule olemaan erittäin iso ja vaikuttava tekijä Suomen tulevaisuuteen! Mitä enemmän maahan tulee maahanmuuttoa, sitä enemmän tulee olemaan myös nuorisotyöttömyyttä ja työttömyyttä ylipäätään. Maahanmuutto tulee vaikuttamaan suuresti huoltosuhteeseen, kielteisesti. Oman mielikuvani mukaan jokaista aikuista maahanmuuttajamiestä kohden tulee helposti olemaan keskimäärin nainen ja neljä lasta, vaikka huomioisi laskuihin mukaan länsimaista tulevan työperäisen maahanmuuton. En halua edes tietää tilastollisia lukuja - jos niitä on saatavilla - mikä on maahanmuuttajanaisten työllisyysaste (tämä siis sarkastisesti sanottuna, oikeasti haluan tietää tottakai tämän tilastoseikan, koska tämä voisi avata monet silmät).

Maahanmuuttoa on monenlaista ja haluamme Suomeen ehdottomasti käyttöön Kanadan pisteytysjärjestelmän. Nuorille ja opiskelijoille haluamme tarjota opintotuen uudistamista, opintotuki tulisi maksaa samassa suhteessa kuin opinnot etenevät, ja tulorajat pois. Kannattaisi käydä lukemassa nettisivujemme periaateohjelma ennenkuin alkaa haukkumaan meitä. Jos nojaa tietonsa VAIN Uuden Suomen blogeihin, on kyllä totaalisen pihalla maailman menosta.

Urpo Upi Tamminen

Sovitaan nyt sitten niin, että seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, jossa perussuomalaiset luultavasti saa suuren voiton, niin määriteltäköön vasemmiston tuet minimiin ja perussuomalaisten järjestöjen tuki oikealle tasolle.

Sovitaan samalla, että vasemmisto ei valita vähäisiä tukiaan, koska Arhinmäki on näyttänyt miten demokratiassa toimitaan. ;)

Susanna Kinnunen

Tässä on varmaan vähän sellainen muna-kana -ongelma, että kun ei ole rahaa ei ole viime vuonna kulutettu, niin se todistaa ettei sitä tänä vuonnakaan tarvita. Ja jos sitä on viime vuonna saatu (ja kulutettu), niin tottahan se todistaa että se meni tarpeeseen.

Sopii status quon kannattajille. Eli vanhoille puolueille enemmän kuin hyvin.

PS-nuoret ei pääse tuosta yli muuten kuin etsimällä jostain tilapäistä rahoitusta nuorisojärjestölle, joka sen jälkeen tekee toimintaa, jonka avulla seuraavana vuonna tukihakemus on niin maan perusteellisen perusteltu.

Kyllä tuosta otsallaankin näkee, että tasapuolisia ei olla, mutta toisaalta vika on järjestelmässä, ei niinkään Arhinmäen tavassa tulkita. En usko Arhinmäen tässä käsiään lianneen, mutta korjaa toki jos olen väärässä.

"Perussuomalaiset Nuoret esittää poliittisten nuorisojärjestöjen saaman valtiontuen puolittamista, kuntatason tuen lopettamista kokonaan ja parlamentaarisuuden eli kansanedustajien määrän ottamista keskeiseksi arviointiperusteeksi."

Tämä taisi jäädä kommentissa #6 huomiotta?

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Huomioin tuon pikaisessa laskussani, joka antoi sen n. puoli miljoonaa. Kuntatason tuista en ole nähnyt mitään numeraalista.

e. oikeastaan koko kommenttini perustui vain tuohon kohtaan, joten outo väite että olisi jäänyt huomioimatta.

Susanna Kinnunen

Kirjoitit:

"Pikainen yhteenveto vaatimuksistanne: Perussuomasaiset Nuoret saavat 500000€ käteen."

Jos Kokoomukselta ja Sosialidemokraateilta otetaan puoli miljoonaa pois, niin onhan se vähintään yhtä merkittävää kuin että perussuomalaisille annettaisiin puoli miljoonaa.

Urpo Upi Tamminen

Tässäkin tapauksessa voidaan havainnoida se tosiasia, että vasemmisto ei pelaa demokratian ehdoilla, vaikka se sitä kovasti kuuluttaa.

No tuon ideologian mallit on tiedossa niin menneisyydessä kuin nykyhetkessä. Jos et ole samaa mieltä, niin jos ei muuta niin pakkokeinoin yritetään saada yhden ihmisarvoa halventavan ja ihmisoikeuksia polkevan ideologian kurimukseen. Amnesty on eräs irvikuva tässä samassa sopassa.

Lauri Korhonen

Vähän ymmärrystä hei. Vasemmistonuoret tarvitsevat rahaa mm erinäisiin kirjahankkeisiin. Myös erinäisten tapahtumien järjestelyihin ml toimitilat turvallisuus tarjoilut narikka jne pitäisi löytyä oma osa.

Säädettyjen viranomaisvaatimusten täyttäminen nielee rahaa etenkin mikäli joudutaan hankkimaan kaikki palvelut ulkoa oman osaamisen ja valtuutuksen puuttuessa.

On myös hyvä oppia käsettelemään jostakin saatua rahaa ja varallisuutta. Tulevaisuudessa tarvitaan taitoa soveltaa sulle-mulle-sulle-mulle-mulle periaatetta ja miten taidon oppii ellei pääse harjoittamaan käytännössä ensin pienemmillä summilla. Siitä on sitten aikanaan helppo siirtyä jakamaan suurempiakin summia vastuullisesti nk paavonmallin mukaisesti tarvitseville tahoille.

Ehkä sieltä vasemmistonurten laarista tippuu jotakin roposia vasemmiston äärilaidallekin tarkoin valittuihin tarkoituksiin ja kohteisiin palvelemaan yhteistä agendaa? Solidaarisuus velvoittaa jne.

Käyttäjän jukkakuhanen kuva
Jukka Kuhanen

Persujugendin saama 33 %:n avustustason korotus on varmasti koko nuorisojärjestörahoituksen suurin korotus. Liekö järjestön toiminta on vastaavassa suhteessa kasvanut...

Käyttäjän suvikarhu kuva
Suvi Karhu

Vuonna 2011 avustuksemme oli 15 000€. Vuonna 2012 avustuksemme oli 15 000€. Ja nyt vuonna 2013 avustuksemme on 20 000€. Vuonna 2011 eduskuntavaalien ja Jytkyn ansiosta jäsenmäärämme kasvoi 143%. Yhdistyksemme jäsenmäärä ja myös toiminta on kasvanut todellakin isommassakin mittakaavassa kuin avustuksemme. Olen täysin varma, että jäsenmäärämme on isompi kuin esim. KD-Nuorilla tai Svensk Ungdom:lla. Silti saamme vähemmän.

Messuilla olemme aina suosituimpia - enemmän kuin Keskusta tai SDP. Meillä on järjettömän kova kysyntä nuorten keskuudessa, mutta he eivät ihan ymmärrä, miksi emme pysty vastaamaan tähän huutoon, koska eivät ole tietoisia miten paljon enemmän muut poliittisten nuorisojärjestöt saavat rahaa kuin me. Joudumme messuilla arpomaan kyniä, koska niitä ei riittäisi kaikille, päinvastoin kuin muilla poliittisilla nuorisojärjestöillä.

Kokoomusnuorilla on jokaisessa piirissä palkattu työntekijä, keskustoimistonsa lisäksi. Meillä on 2,5 palkattua henkilötyövuotta, emmekä pysty näillä avustuksilla mitenkään kasvattamaan palkallisten määrää.

Olemme tehneet periaatepäätöksen, että yhdistyksemme rahoilla EI osteta alkoholia. Koskaan. Päinvastoin kuin muutamilla muilla poliittisilla nuorisojärjestöillä... Emme pysty maksamaan edes valtion suosittamia kilometrikorvauksia hallituksemme jäsenille, päivärahatkin ovat hyvin hyvin kaukainen unelma.

Janne Suominen

Jäsenmääränne on "kasvanut kohisten 2200 jäseneen" - sivujenne mukaan ja esimerkiksi mainitsemasi Svensk Ungdomin jäsenmäärä on noin 4500. Millaista vuokraa muuten maksatte toimitiloistanne?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Huomasit, Kuhanen, saman asian kuin minäkin. Tuolta pohjalta ajateltuna tämän perussuomalaisen lapsineron, Elon, oikaisupyyntö on ihan perusteltu. Jos muutkin joutuvat tyytymään nollalinjaan, on aika epäreilua antaa jollekin korotus, joka vastaa suuryrityksen hallituksen puheenjohtajan palkkion korotusta.

Jaakko Köykkä

Simon käyttää "Elon" laskuoppia (:_))

Tapio Vehmaskoski

Kun olen itse ollut aikoinaan tekemässä lasten ja nuorten (ei poliittisten) hyväksi työtä, niin tuntuu todella kummalliselta vaikkapa tuo 950000,- €:n tuki Kokoomuksen nuorille.

Lasten ja nuorten urheilutoimintaan kokosimme yhdessä perheitten kesken rahat omasta pussistamme. Suoritimme itse valmentajatutkintoja pystyäksemme ohjaamaan. Näytimme esimerkkiä osallistumalla mukana. Kuljetimme omilla autoillamme ympäri Suomea. Järjestimme valmennuskursseja lämpöisiin olosuhteisiin talvella. Teimme talkoita, joissa myös lapset ja nuoret itse olivat mukana. Teimme erillisselvityksiä verottajalle ennakoivasti ja jälkikäteen verollisuudesta ja verottomuudesta.

Meillä ei ollut mielikuvituksissakaan mahdollista tuollaisiin summiin, joita poliittisesti jaetaan. Miten ihmeessä poliittiset nuorisojärjestöt tekevät parempaa lasten ja nuorten työtä ansaitakseen jonkun poliittisen "pellehermannin" jakamaan yleensäkään poliittisin perustein rahaa lapsi- ja nuorisotyöhön?

Miksi eivät Suomessa lapset ja nuoret ole tasa-arvoisia saamaan tukea muin kuin poliittisin perustein urheiluun, harrastuksiin ja yleensä nuoria kehittäviin asioihin?

Tämä varmaankin yhä tilanne monessa harrastustoiminnassa, joissa ei näy poliitikkoja edes kättäpäivää sanomassa.

Käyttäjän iirojurvansuu kuva
Iiro Jurvansuu

Ministeri vetoaa facebookissa valtakunnallisiin tilaisuuksiin. Sehän se on koko totuus. Keskusjärjestön tukemissa piireissä ei tapahdu yhtään mitään, ei todellakaan...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset