Viisauksia ihmisen Elosta Suoraa ja kriittistä puhetta politiikasta

Kokoomus ja Suomen Häkämyrkytys

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies siirtyy Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajaksi. Samalla kansanedustaja Jan Vapaavuori nousee elinkeinoministeriksi.

EK on varmasti tyytyväinen. Järjestö saa näkyvän ja kieltämättä asiantuntevan toimitusjohtajan ja järjestön näkemyksiin sopivan miehen ministeriksi.

Talouselämän lobbausta vahtiva Corporate Europe Observatory voi olla kiinnostunut Häkämiehestä, kun valitaan vuoden räikeimmän eturistiriidan kantaja.

Jos Häkämies olisi esimerkiksi EU-komissaari, häntä koskisi puolentoista vuoden karenssiaika.

Kuten Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner totesi, saman alan töiden suhteen tulisi meilläkin olla käytössä erikseen määritelty karenssi.

Häkämiehen näin nopea siirtyminen elinkeinoministeristä pöydän toiselle puolelle elinkeinoelämän lobbariksi ei kuulemma ole ongelma pääministeri Jyrki Kataiselle.

Ei toki, sillä Katainen on toisena tehtävänään Kokoomuksen puheenjohtaja. Ja Kokoomuksella pyyhkii mukavasti - hallussa on presidentti, pääministeri, elinkeinoelämän järjestöt ja yritykset, televisio ja radio, suuri osa lehtiä, armeija ja poliisi.

Kokoomuslaisten voittokulku on kasvattanut ylimielisyyttä, joka näkyy Saul Schubakin lapsilisä-kohun kaltaisissa ylilyönneissä. En osta Wille Rydmanin tai Kokoomusnuorten puheenjohtajan Antti Häkkäsen väitteitä siitä, että Schubakin näkemykset lapsilisän poistosta olisi "vain yksityisajattelua".

Olen kuullut riittävästi kokoomuslaista yksityisajattelua epäilläkseni, että pinnan alla useat kokoomuslaiset jakavat Schubakin näkemykset.

Olen täysin eri mieltä Schubakin kanssa, mutta en silti hyväksy sitä tapaa, miten hänen henkilöönsä on käyty käsiksi. Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Yhteistyökykyä täytyy löytyä.

Seuraavaksi Kokoomus ajaa voimallisesti kuntauudistusta tarkoituksenaan kaataa Keskustan ylivalta maakunnissa. Valitettavasti ilman opposition kuulemista.

Suomalaisen K-ylivallan kantaja on vaihtunut.

 

Puhuin Häkämiehen siirrosta ja esimerkiksi tapaus Schubakista tänään Yle Radio Suomen Ajantasan Uutispuntarissa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Jari Niemi

Onko ihan pakko taas nälviä ihmisen henkilöä/nimeä (Häkämyrkytys)? Taannoin Vesa-Matti Saarakkala kirjoitteli Risikogesellschaft:sta jolla piikiteltiin Paula Risikkoa. Tällainen on todella huonotapaista henkilöön käyvää kielenkäyttöä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Asian puuten vuoksi on näköjään pakko turvautua nimittelyyn ja "slouganeihin". Mitä isot (Soini) edellä sitä pienet (Saarakkala, Elo") perässä.Olisko ns.uudesta poliittisesta kulturista kysymys jota "vanhat" puolueet eivät ymmärrä harrastaa.

Peri Ferio

Henkilöitähän he ovat kaikkine puutteellisuuksineen. Valitettavasti.

Santeri Halmetoja

Kunhan Simon vähän vain Elosteli. ;-) Tuskinpa tuollaisista nyt kannattaa nokkiinsa ottaa.

Jari Niemi

No en minä juuri nokkiini ottanut, kun eihän minua nimitelty. Mutta pidän kyllä huonona perussuomalaisten kielenkäyttöä. Se tulehduttaa ilmapiiriä ja vie huomion itse asialta (se kai on populistien tarkoituskin). Ja aivan erityisesti hämmästelen toisten nimittelyä siksi, että persut itse ovat niin herkkähipiäisiä, että PUOLUEESTAKAAN ei saa käyttää persu-nimitystä eduskunnassa eikä mielellään mediassa eikä muuallakaan!

Juha Kuittinen Vastaus kommenttiin #20

Muutetaan kaikkien puolueitten nimet vaikka 4 vuodeksi: KOK/kokkareet, Perussuomalaiset/persut, Vihreät/kukkahatut, Keskusta/juntit yms. Niin ei tarvisi kenenkään loukkaantua tai pahastua.

Jari Niemi Vastaus kommenttiin #21

Eduskunnassahan kiellettiin persujen itkun seurauksena vuosikymmeniä käytössä olleet kepu- ja demari-nimityksetkin sitten tasapuolisuuden nimissä. Aivan naurettavaa!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #22

Sitä se poliittinen korrektius teettää ;-)

Jarmo Makkonen

Lähinnä ihmettelen mistä Kokoomus kannatuksensa saa, eli ovatko todella tyytyväisiä Suomen taloudelliseen kehitykseen ja sen tulevaisuuden näkymiin?

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

Kokoomuksen valta jatkuu niin kauan, kuin Suomessa saa halpaa velkaa ja voi näin siirtyä "omistavaan luokkaan", nauttimaan veronkevennyksistä tai edes verovähennyksistä.

Velkakuplan ylläpitoa helpottaa se, että samaan aikaan pidetään yllä hyvinvointivaltiota, enenevässä määrin julkisella velkarahalla.

Ehkä myös monet työttömiksi/rahattomiksi joutuneet kokoomuslaiset vielä uskovat voivansa rikastua, kunhan taloutta "vapautetaan" eli annetaan pois vähän lisää.

Käyttäjän steffers kuva
Tatu Ahponen

Asiat riitelevät, ei ihmiset. Sen takia Elokin vähän aikaa sitten ilmeisesti nimesi Kataisen "Arkadianmäen Andropoviksi".

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Ilmainen neuvo: oliskohan siellä PS:n puolella oman porstuan siivoamista ihan omiksi tarpeiksi.

Tapio Neva
Käyttäjän SeppoHonkanen kuva
Seppo Honkanen

Se oli kylläkin Primulan Merikotka, tavattavissa vaalien välilläkin (Pertti Salolainen, rebuplikaani).

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Nykyisen kokoomuksen valtapuolueena kannattaisi tutustua keskustan valtapuolueaikaan ja Kekkosvitseihin. Taitaa olla kysymys siitä, että tavallista arkista työtä tekevää porukkaa on vähemmän ja meitä pikkusen "sivistystä" saaneita loukkaantujia enemmän!!

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Häkämiehen siirtymää vaalikauden alkupuolella on syytä kutsua sillä nimellä, mistä asiassa oikeasti on kysymys: "äänestäjien häikäilemätön petkuttaminen ja vastuun pakoilu oman edun sekä uran nimissä".

Kovat olivat lupaukset piirissä vaalien alla, ja nyt jo on tingitty siitä tärkeimmästä, eli valtatiehankkeesta Luumäen tienoilla. Ei ollut kanttia katsoa kautta loppuun asti ennen vihreälle oksalle lähtöä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Häkämiehen siirtymää vaalikauden alkupuolella"

Seilasihan Soinikin edestakaisin eduskunnan ja Brysselin väliä:

Soini: Edustajantoimi keskeytynyt: 13.07.2009 - 19.04.2011
Toimi Euroopan parlamentin jäsenenä

Tilalle europarlamenttiin Sampo Terho kun Soini luopui jäsenyydestään tultuaan valituksi eduskuntaan.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä

Tämän aikeensa oli Soini julkisesti mediassa ilmoittanut, joten äänestäjä äänestyspäätöstä tehdessään oli siitä tietoinen.

Lisäksi europarlamentista eduskuntaan palaaminen (tai sinne lähteminen) on aivan eri asia kun siirtyminen yksityissektorin töihin kesken kauden. Europarlamenttiin lähtö on ainoa seikka, jonka vuoksi on perustuslain nojalla eksplisiittisesti myönnettävä vapautus kansanedustajan tehtävästä.

Suosittelen perehtymään faktoihin asioista ennen kommentoimista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #18

Niinhän se lopulta taisi mennä, Soini EU-vaaliehdokkuudestaan:

"Asettumalla ehdokkaaksi EU-parlamenttiin menisin todennäköisesti läpi. Siitäkin huolimatta, että tekisin selväksi, etten ota paikkaa vastaan. Moraalini ja omatuntoni eivät alistu EU:n tasolle."

"Jos tulen valituksi, otan paikan vastaan. Menen itse paikan päälle katsomaan onko Euroopan unionista mihinkään ja miltä se käytännössä, sisältä päin nähtynä näyttää ja kuinka toimii."

"En ole takinkääntäjä. Olen muuttanut mieltäni, se on toinen asia." Päätöksestään lähteä Euroopan parlamentin vaaleihin 2009

http://fi.wikiquote.org/wiki/Timo_Soini

Jari Niemi Vastaus kommenttiin #19

Joo joo, mutta Suurelle Isä Soinille on eri säännöt kuin tavallisille kuolevaisille.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #23

Ette ilmeisestikään pysty osoittamaan kumpaakaan argumenttiani vääräksi?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #25

Ilmoittiko Soini 2007 eduskuntavaaleissa lähtevänsä 2009 EU-parlamenttiin?

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #34

Käsitykseni mukaan ei. Ja hyvä niin, koska eihän ihminen voi varmasti tietää tulevansa valituksi vaalissa.

Jos sanoisi siis 2007 että tulee valituksi johonkin 2009, siinähän voi tulla samalla puhuneeksi muunneltua totuutta.

Esimerkiksi, jos ei olisi ollenkaan ehdolla. Eihän eurovaalin 2009 ehdokasasettelu mitenkään voinut olla vahvistettu 2007 eduskuntavaalien aikaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #42

Eihän 2014 ehdokasasetteluakaan ole tänä vuonna vahvistettu, siitä huolimatta:

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei sulje pois mahdollisuutta lähteä ehdolle seuraavissa europarlamenttivaaleissa vuonna 2014.

- Haastattelija ei liene kysynyt olisiko taas ehdolla seuraavissa eduskuntavaaleissa.

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/soini-poh...

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #43

Ei ole vahvistettu eikä tuossa oteta kantaa mitä itse kukin tekee vuonna 2014. Ihan viisasta olla ottamatta, koska muinaisten intiaanien ajanlaskun mukaan maailmanloppu tulee sitä ennen. Eikö sekin pitäisi huomioida?

En oikein näe, mihin tämä pyörittely asian ympärillä pyrkii, tai liittyy aiheeseen, eli esim. oikeusministerin ja ulkoministerin ongelmalliseksi näkemään ministerin vaihtamiseen edunvalvontatöihin lennosta.

Seija varmaan voisi täsmentää tilannetta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #44

Liittyy kommenttiisi 18:

"Tämän aikeensa oli Soini julkisesti mediassa ilmoittanut, joten äänestäjä äänestyspäätöstä tehdessään oli siitä tietoinen."

Ts. ei ilmoittanut 2007, eikä viime eduskuntavaaleissakaan - mikäli taas päättää asettua kesken eduskuntavaalikauden ehdolle Brysseliin.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #45

Kuten jo aiemmin selitin, tuossa lauseessa viittasin siirtymiseen pois europarlamentista takaisin eduskuntaan. Kuten myös aiemmin selitin, on siirtyminen europarlamenttiin normaali perustuslaissa määritelty toimenpide kansanedustajalta.

Ei sitä tarvitsekaan erikseen esittää ja perustella - lisäksi on täysin mahdollista ettei halu pyrkiä mepiksi aidosti ole tiedossa paria vuotta aikaisemmin. Ne ovat isoja päätöksiä itse kullekin. Tässä kuitenkin puhutaan nyt aivan eri asiasta.

Ja nyt kun olen käyttänyt näin paljon aikaa ja vaivaa tähän pyörittelyyn ja tahalliseen väärin ymmärtelyyn vastaamiseen, pitäisi kohtuullisena että kommentaattori vastaisi myös minun kysymyksiini. Mitä tekemistä Soinin olemisilla tai menemisillä on Häkämiehen lähdön kanssa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #46

"Mitä tekemistä Soinin olemisilla tai menemisillä on Häkämiehen lähdön kanssa?"

Puolustelemasi Soini miettii jo toista kertaa lähtemistä eduskunnasta kesken kauden, joten lähtö kesken kauden sallittaneen Häkämiehelle kerran.

Käyttäjän janimakela kuva
Jani Mäkelä Vastaus kommenttiin #47

Kyllä minä sallin Häkämiehelle ihan monta lähtöä hän vain haluaa. Kunhan vaan arvostelen sitä parasta ja ainoaa.

Olen jokaiselle normaalijärkiselle ihmiselle ymmärrettävällä tavalla perustellut miksi tämä aiheetta mukaan nostettu Soinin eurokuvio on aivan eri asia.

En katso velvollisuudekseni jauhaa asiaa joko sen normaalin järjen rajan alle jääville, tai todennäköisemmin asialla tahallaan (selitykseni hyvin ymmärtäen) trollaaville.

Keskustelu on siis kannaltani ohitse.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #48

Minunkin puolestani Soini voi asettua ehdolle 2014 vaaleissa ja vaihtaa eduskunnasta europarlamenttiin ja takaisin niin monta kertaa kuin haluaa.

Jouni Haimi

kommetti siireety oikeaan kohttaan.

Käyttäjän ViljoRafaelHeinonen kuva
Viljo Heinonen

Olisiko miternkään mahdolista lopettaa tällaisten Simo Elon tyylisten blogien kirjoittelu. Asian tyntää ei ole kuin siteeksi. Pääsisältönä on naljailu. Niin muuten on blogin kommenteissakin. Mites se vanha sanonta menikään: "Ei siihen hääviä miestä tarvita, joka toisen haukkuu."

Lauri Korhonen

Näköjään olihan tässä yhdelle Heinoselle viihdykettä. Kiittämättömyys on maailman palkka.

Tarkoitatko Heinonen ohjeeksi Perussuomalaisille:

"Ottakaa haukut ja arvostelut vastaan mitä tarjoillaan ja olkaa itse hiljaa."

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Tuommoista roiskimista. Kokenut kirjoittaja (terveisiä Simon :) ) keksii pikkunäppärän kielikuvan ja miettii sitten, mitä sen ympärille kirjoittaisi, jotta saisi aikaiseksi jutun johon hassun otsikkonsa liimaisi.

Asioita, joita sivutaan on vaikka kuinka monta, mutta yhtäkään ei jäädä käsittelemään edes näennäisesti pintaraapaisua syvemmältä.

Puhutaanko tässä nyt ns. perjantaikevennyksestä?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Juho Anttila, (kok) tuo oman bloginsa sensuurin avulla kaunistelija, tulee todistaneeksi tässä:

Hän hyväksyy, ja samalla kannattaa nuoren kokoomuslaisen lausuntoa "heikomman aineiston" eliminoimista jo ennen syntymäänsä.

Hän itse määrää ja päättää, kuka tai ketkä kuuluvat "heikompaan aineistoon."

Suomennettakoon, että kokoomuslaisten käyttämä "heikompi aines"-termillä tarkoitetaan IHMISTÄ.

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila

Kantsisikohan Markku kehittää positiivisempi ja vähemmän katkeroitunut elämänasenne? Tuollaisesta jatkuvasta olkiukkojen pieksämisestä ei saa kuin migreenin ja vatsansa kipeäksi.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #37

En minä ole katkera, mutta sinulta kysyttiin: kalahtiko?

Käyttäjän juhoanttila kuva
Juho Anttila Vastaus kommenttiin #38

Metikköön sokkona heitetyt kalikat harvemmin kalahtavat. Bannit sen sijaan näyttävät kaivelevat sinun, Markku, sisuskalujasi vielä pahemman kerran. Get over it, kuten lontooksi sanotaan.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #39

Sisukalujani vaivaa ihan muut asiat kuin bannit.

Jari Teräväinen

Kalahtiko kalikka kenties joittenki nilkkaan ?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Simon Elo, onko blogikirjoituksesi yksityisajattelua vai edustaako kirjoituksesi Perussuomalaisen puolueen virallista kantaa ?

Lauri Korhonen

Luin Elon avauksen useampaan kertaan. En löytänyt kuin yhden kohdan josta joku faktoja pelkäämätön voisi pillastua.

"Olen kuullut riittävästi kokoomuslaista yksityisajattelua epäilläkseni, että pinnan alla useat kokoomuslaiset jakavat Schubakin näkemykset."

Huomioita faktapohjalta muuten.

Onko nämä epäilevät tuomaat nyt alleviivaamassa kuinka eivät allekirjoita Schubakin näkemyksiä? Vai mikä mättää ja aiheuttaa allergiareaktioita. Poikkeavat mielipiteet?

Niin arvelinkin.

Schubak itse puhui Juudaksista ja pettäneistä ystävistä. Kommentteja lukiessa taisi sekin pointti tulla allaviivatuksi.

Ootte te mukavaa sakkia te selkäänpuukottajat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset